Mevlüt Uysal'dan bir metro açıklaması daha

Mevlüt Uysal'dan bir metro açıklaması daha

'Metroda birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak' diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan konuya ilişkin bir açıklama daha geldi.

"Bizim birinci önceliğimiz ulaşımda metro. Yapılan yerler ve inşaatı devam eden yerler var. Hepsi 430 kilometre ve devamında da 600 kilometre daha açılacak" diyen Uysal, "Sultanbeyli ve Arnavutköy bizim en fazla oy veren ilçelerimiz ama şu ana kadar metro gelmemiş. İnşallah dedim en fazla oy veren ilçelerimiz öncelikli olacak. Şimdi bugün haberde ana muhalefet partisi diyor ki 'Büyükşehir Belediye Başkanı bize oy vermeyenlere hizmet yok.' Bizim bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Herkese fedakarlık yaptık yapmaya da devam ettik. Ancak buraların ihtiyacı varsa, bunlara da geçmişten olan borcumuzu da bir an önce ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ETİLER ÜCRETLİ, BAŞAKŞEHİR ÜCRETSİZ

Başkan Mevlüt Uysal’ın bu sözleri, Kadir Topbaş’ın yerine gelmeden önce belediye başkanlığını yürüttüğü Başakşehir ilçesindeki “Kirazlı- Başakşehir metro hattı”ndaki ücretsiz aktarma hattını yeniden gündeme getirdi.

BAŞAKŞEHİR METROSUNDA ÜCRETSİZ AKTARMA

Şöyle ki; 11 duraklı M3 metro hattında, İkitelli Sanayi durağından sonraki Olimpiyat Stadı’na olan iki duraklık aktarma bölümü, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Örneğin Kirazlı’dan M3 metro hattına binen vatandaşlar, Ziya Gökalp Mahallesi ve Olimpiyat Stadı’na aktarma yaparken ücret ödemiyorlar.

ETİLER DE İSE ÜCRETLİ

Buna rağmen M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında, Levent durağında inerek 3 duraklı Nispetiye-Etiler hattına geçenler ise bu kısa yolculuk için ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Yine aynı hat üzerinde bulunan Seyrantepe aktarmasına da ücretli tarife uygulanıyor.

‘ÜCRETLİ’ BEŞİKTAŞ CHP, ‘ÜCRETSİZ’ BAŞAKŞEHİR AKP’NİN KALESİ

Ücretli ve ücretsiz aktarma hatlarının bağlı bulunduğu ilçelerden, ücretli aktarmanın yapıldığı Beşiktaş’ta anamuhalefet partisi CHP’nin üstünlüğü dikkat çekiyor. ‘Ücretsiz aktarma hizmeti’nin sulunduğu Başakşehir’de ise AKP’nin üstünlüğü göze çarpıyor.