Meydanlarda dikkat çeken irade: Sosyalizm için gönüllüyüz!

Meydanlarda dikkat çeken irade: Sosyalizm için gönüllüyüz!

Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla gerçekleştirilen 1 Mayıs mitinglerinde TKP'nin 'Sosyalizm için gönüllüyüz' sloganı dikkat çekti.

Yurt Haber Merkezi

2018 yılında 1 Mayıs'a 'Halk ayağa kalkıyor' sloganıyla çağrı yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP), bu sene 'TKP 1 Mayıs'a çağırıyor' başlığıyla emekçileri TKP kortejlerinde yürümeye çağırmıştı. 

Bir çok il ve ilçede bölgesel ve merkezi kutlamalara çağrı yapan TKP'nin, yeni kurulan parti örgütleri de mitinglere kitlesel katılım gerçekleştirdi. 

TKP kortejlerinde dikkat çeken bir diğer detay ise, kadın ve ağır sanayide çalışan işçi yurttaşların katılımdaki artış oldu. 

İstanbul'da Bakırköy meydanındaki mitingin toplanma noktalarından biri olan İncirli Metrobüs durağında bir araya gelen TKP'liler, kurdukları kürsüden emekçilere seslendi. Konuşmacılar arasında; TKP'li Aydemir Güler, Zehra Güner ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın da yer aldı. 

BU ÜLKEYİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Zehra Güner konuşmasında "Sermaye düzeni su alırken her geçen gün daha fazla işçi bu düzen değişmeli diyenlere kulak kabartmaya başladı" ifadelerine yer verirken, Aydemir Güler "Bu ülke kaçılası bir ülke değil, bu ülke faşistlerin, yobazların ülkesi değil. Bu ülke emekçilerin ülkesi. Bu ülkeyi değiştireceğiz, yaşanası bir ülke yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde 'Sosyalizm için kararlıyız, gönüllüyüz' pankartlarıyla yürüyen TKP kortejlerinden bazı görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz: 

İstanbul korteji Bakırköy miting alanına giriyor:

Tunceli'de komünistler tek ses: Her şey emeğin olacak:

İstanbul:

Mersin:

Diyarbakır:

Eskişehir:

İzmir:

Lüleburgaz:

Samsun:

Tunceli:

Bolu:

Zonguldak:

Ankara:

Bursa: