MGK'dan ABD’nin terörist ordusu için flaş açıklama: İzin yok!

MGK'dan ABD’nin terörist ordusu için flaş açıklama: İzin yok!

Milli Güvenlik Kurulundan, OHAL’in uzatılması tavsiyesi çıkarken, 5 maddelik MGK bildirisinde, “Terör koridoruna tedbir alınacak, terörist ordusuna izin verilmeyecek" denildi. Bildiride, "PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır" ifadesine yer verildi.

Yılın ilk MGK toplantısında, iç ve dış gelişmeler görüşüldü. MGK'dan OHAL'in uzatılması tavsiyesi çıkarken, Afrin konusunda kararlılık vurgulandı.

OHAL TAVSİYESİ

Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı.

MGK Bildirisi'nde "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir” denildi.

ABD’YE ELEŞTİRİLER

Bildiride ABD'nin adı geçmeden eleştiriler getirilerek şu ifadeler yer aldı:

"Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır." 

MGK AÇIKLAMASI

MGK bildirisinden satır başları şöyle:

"Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir."

Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı.

Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye'nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır.

YPG'ye verilen silahlar gecikmeden toplanmalıdır. Müttefiklerimizden barış için aynı ilkeli tutumu bekliyoruz.”

MGK toplantısının hemen ardından da Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.