MHP bile böyle dedi: ‘İttifakın barajı daha yüksek olmalı’

MHP bile böyle dedi: ‘İttifakın barajı daha yüksek olmalı’

İttifak komisyonunda MHP’li heyetin başkanı Mustafa Kalaycı, ‘Yüzde 10 barajı düşmeli, ittifakın barajı diğerlerine göre daha yüksek olmalı’ ifadesini kullandı. Düzenleme bu haliyle yürürlüğe girerse ittifak yapmayan partiler açısından çok haksız bir durumun ortaya çıkacağı belirtilerek, “Bunu komisyon başkanı bile söylüyor’ yorumu yapıldı.

Vatan Gazetesi yazarı Güngör Mengi,”İttifak Komisyonu’nda MHP’li heyetin Başkanı Mustafa Kalaycı “Yüzde 10 barajı düşmeli, ittifakın barajı diğerlerine (tek başına seçime giren partilere) göre daha yüksek olmalı” dedi.  Doğrudur, düzenleme bu haliyle yürürlüğe girecek olursa ittifak yapmayan partiler açısından çok haksız bir durum ortaya çıkacak ve bunu Komisyon Başkanı bile söylüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Mengi, ‘Akar’ın açıklaması ve baraj!’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde, Kalaycı’nın önerisinin, komisyon tarafından mutlaka dikkate alınması gerektiğini belirtti. Mengi, şunları kaleme aldı:

‘5-6 PARTİLİ İTTİFAK OLMAZ’

“Diğer tarafta Kalaycı “AKP-MHP ittifakında MHP’nin BBP’yi istemediğini, ittifakın 2 parti arasında olması gerektiğini, 5-6 partili ittifakın olamayacağını” da söyledi.

 Tam bunun üzerine dün 4 parti (DYP-Anavatan-Adalet- Hak ve Adalet) seçim ittifakı yapacaklarını açıkladılar.

 İttifak topluca barajı geçince içindeki her parti Meclis’e girebiliyorsa, neden denemesinler?

Yasalar ve düzenlemeler şahıslara veya partilere göre yapılırsa sonuç karmaşa olur. Şu anda olan da budur.