‘MHP'de keyifler yerinde ama Beştepe ve AKP’de gerilim yüksek’

‘MHP'de keyifler yerinde ama Beştepe ve AKP’de gerilim yüksek’

AKP ve MHP yöneticilerinin, sık sık “Cumhur İttifakı açık ara önde” açıklaması yaptıkları ancak durumun pek öyle gözükmediği belirtilerek, “Beştepe ve AKP genel merkezinde gerilim yüksek. Diken üstünde oturuyorlar. Şehirli seçmende sıkıntı var" yorumu yapıldı. Bu tespitlerin kamuoyu araştırma kuruluşlarından AKP’ye verilen raporlarda da ifade edildiği savunuldu.

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, 24 Haziran'da gidilecek erken seçime ilişkin olarak, "AKP ve MHP yöneticileri sık sık “Cumhur İttifakı açık ara önde” açıklaması yapıyor. Ama durum pek öyle gözükmüyor. MHP’de keyifler yerinde olsa da Beştepe ve AKP genel merkezinde gerilim yüksek. Diken üstünde oturuyorlar" dedi.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında, "Daha önce AKP’ye oy veren ‘şehirli seçmen’de sıkıntı yaşanıyor. Şehirli seçmenin Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı gelişmelerden rahatsızlığı hissediliyor. Yaşam tarzına yönelik müdahalelerden endişeleri var" ifadesini kullandı.

Özçelik, "Özellikle de ülkedeki gerilimin tırmandırılmasından rahatsızlar" yorumunda bulunurken, şunları ekledi:

“Bu tespitler, kamuoyu araştırma kuruluşları tarafından AKP’ye verilen raporlarda da yer aldığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir konuşmalarına dikkat çekiliyor. Atatürk ve Cumhuriyet vurgusunun da bu çerçevede yapıldığı değerlendiriliyor. Şehirli seçmenin hedef alındığı kaydediliyor.”