MHP'li Ersoy'dan AKP'li Tamer'e tepki!

MHP'li Ersoy'dan AKP'li Tamer'e tepki!

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, AKP Milletvekili İsmail Tamer'in, ''Zaman zaman onların bir ağabeyleri olarak uyardığımız şeyler olmuştu'' sözlerine tepki göstererek, ''MHP’ye kimse ağabeylik, dayılık, amcalık ya da emmilik yapamaz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, AKP Milletvekili İsmail Tamer’in, MHP’yi kastederek,  “Zaman zaman onların bir ağabeyleri olarak uyardığımız şeyler olmuştu” sözlerine tepki gösterdi. Ersoy,  “Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatlarına hiç kimse ne ağabeylik, ne babalık, ne dayılık ne de emmilik yapamaz. Biz böyle kavramları kabul etmeyiz. ”dedi. Ersoy, Tamer’e yönelik olarak ayrıca, “Belki kendisini geçmişte ülkücü ve milliyetçi olarak biliyorduk. Devlet Hastanesindeki başhekimimizdi. Belki onu kastetmiştir. “diye konuştu.

Şeker Fabrikalarının satılmasına yönelik karara da tepki gösteren Ersoy, ayrıca adaylığı konusunda da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ersoy, “Parti yönetimim uygun görürse, genel seçimler önce yapılırsa milletvekilliği, yerel seçimler önce yapılırsa Talas Belediye Başkanlığına aday olacağım” dedi.

Ersoy, “Cumhur İttifakı” konusunda alınmış karara saygı duyduklarını ve desteklediklerini dile getirdi.

Ersoy şunları söyledi: “Biliyorsunuz bu ittifak 15 temmuz sürecinden sonra Ağustos ayı içerisinde yapılan Yeni Kapı’da yapılan büyük buluşma ile başlayan bir ittifak durumu bu. 16 Nisan’da saflar daha da netleşti ve sonrasında da alınan kararlar “Cumhur İttifakı” denen bir ittifak söz konusu oldu. Milliyetçi hareket Partisi ve AKP  ile. Bizler tabi ki genel başkanımızın, liderimizin almış olduğu kararlar ölçüsü hareket ediyoruz. Bana göre ülkemizin ve milletimizin, devletimizin bekası için bu ittifak önemli. Bizde sonuna kadar destek oluyoruz. İnşallah bu ittifakın sonucunu da genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep birlikte olacağız. Burada şöyle bir durum var. Milliyetçi hareket Partisine oy vermek isteyen ülkücüler MHP’ye oy verecekler, AKP'ye oy vermek isteyenler ise o partiye oy verecekler. Bizler şu anda bu alınmış olan karara saygılıyız ve ona göre hareket ediyoruz”

AKP Milletvekili İsmail Tamer’in, partisinde nöbetçi vekil olduğu gün  MHP’yi kast ederek “Zaman zaman onların bir ağabeyleri olarak uyardığımız şeyler olmuştu” yönündeki sözlerini değerlendiren Başkan Ersoy, “Biz kendisini geçmişte ülkücü ve milliyetçi olarak biliyorduk. Belki onu kastetmiştir”  diye konuştu.

“BEN ÖZHASEKİ’YE DAVA AÇTIM, MİLLETVEKİLİ OLAMAZ DİYE”

Ersoy,“Başından beri ittifak halindeyiz derken, ben il başkanı olduğum süreçte AKP'li şu anda Bakan olan Mehmet Özhaseki’ye dava açmış birisiyim milletvekili olamaz diye. O süreçte 7 Haziran seçimi sonuçları 5-3-1 sonuçlanmıştı. AKP, 5, MHP 3 ve CHP ise 1 milletvekili çıkarmıştı. O dönemleri hatırlarsak siyasetin aramızda çekişmeli geçtiğini herkes görmüştür. Ondan sonra gelişen süreçte 1 Kasım seçimlerinde bizim kendi iç muhalefet hareketleri ile karşı karşıya kaldık. Daha sonrada 15 Temmuz gecesinden sonra MHP Liderinin ortaya koymuş olduğu tavırdan sebep belli başlı dengeler Türkiye’de değişti. Başından belli ittifak halindeyiz derken belki de kendisi şunu kast ediyordur. Belki kendisini geçmişte ülkücü ve milliyetçi olarak biliyorduk. Devlet Hastanesindeki başhekimimizdi. Belki onu kastetmiştir. “diye konuştu.

“KİMSE MHP’YE AĞABEYLİK, BABALIK, DAYILIK YAPAMAZ”

 “Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatlarına hiç kimse ne ağabeylik, ne babalık, ne dayılık ne de emmilik yapamaz” diyen Başkan Baki Ersoy, bu tür ifadeleri asla kabul etmediklerini söyledi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy,  “Ağabeylik yapıyoruz Milliyetçi Hareket Partisi’ne, ifadesinde şahıslara ağabeylik olur ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatlarına hiç kimse ne ağabeylik, ne babalık, ne dayılık ne de emmilik yapamaz. Biz böyle kavramları kabul etmeyiz. Bizim için geçerli olan lider, teşkilat, doktrin paradigmasıdır. Biz teşkilat başkanlarımıza göre hareket ederiz. Anlatmak istediği İsmail beyin uyum içerisinde, iletişim halinde olabilme durumundan bahsediyor. Onun dışında bizim bir ağabeye, ablaya, amcaya ya da dayıya ihtiyacımız yok” dedi.

MHP’DEN ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞINA TEPKİ

Diğer yandan gündemde tartışılan Şeker Fabrikalarının satılma kararına da tepki gösteren Ersoy, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Ersoy, bu konuda ciddi tepkilerin olduğunu ve en kısa zamanda da hükümetin  geri atması gerektiğini dile getirdi.

Ersoy, “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini ben doğru bulmuyorum. Çünkü o bölge halkına zarar verir. Hem de o bölgeye ciddi zararlar verir. Ben bunu doğru bulmuyorum. Zaten çok ciddi bir tepki de var. İnşallah bundan geri adım atılır diye düşünüyorum.” dedi.

“GENEL SEÇİMLER ERKEN OLURSA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞIM”

Genel seçimlerin erken yapılması durumunda milletvekili adayı olacağını açıklayan Ersoy, yerel seçimlerin erken yapılması durumunda da Talas Belediye Başkan adaylığını açıklayacağını söyledi.

Ersoy, “Genel seçimler önce yapılırsa ve Genel Başkanım ve genel merkezimiz uygun görürse milletvekili adayı olmayı düşünüyorum. Zaten onun dışında da Talas belediye başkan adaylığı ile ilgili de yerel seçimler önce olursa genel başkanımın onayını almak kaydıyla aday olacağımı söylemiştim “dedi. (Kayseriolay.com)