MHP'li vekilden slogan çıkışı: 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diye bir sloganımız yok

MHP'li vekilden slogan çıkışı: 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diye bir sloganımız yok

A Haber'de Erkan Tan'ın sunduğu 'Arka Plan' programına konuk olan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı 'MHP ve Ülkücülerin 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diye bir sloganı yok' dedi.  

Erkan Tan'ın sorularını yanıtlayan Kalaycı, 16 Nisan referandumunda 'Hayır' kampanyası yürüten Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'nun yaptığı toplantılarda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldığına dikkat çekerek, 'Milliyetçi Hareket Partisi'nin böyle bir sloganı yok ki. Ülkücülerin böyle bir sloganı yok ki. Bu sloganın kimin olduğu da belli.' ifadelerini kullandı.
 
İşte AHaber/ Arka Plan programında Ertan Tan ve Mustafa Kalaycı arasında geçen o konuşma:
 
Mustafa Kalaycı- Toplantılarına, salon toplantılarına katılanları sanki Ülkücülermiş gibi göstermeye çalıştılar. Ben bir kaç toplantılarına ki televizyonlarda da yansıdı. O salonlarda atılan sloganları söylüyorum.
 
Erkan Tan- Yani hangi salon toplantılarından bahsediyorsunuz?
 
Mustafa Kalaycı- Mesela Ankara daki 'Hayır Platformu' diye bir toplantı yaptılar.
 
Erkan Tan- Kim? Eski Ülkücüler diye, öyle mi?
 
Mustafa Kalaycı- Evet. Orada atılan slogan 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz'. Milliyetçi Hareket Partisi'nin böyle bir sloganı yok ki. Ülkücülerin böyle bir sloganı yok ki. Bu sloganın kimin olduğu da belli. Mustafa Kemal Atatürk, bizim partimiz açısından görüşlerimiz açısından çok önemli bir yerdedir. 'Bozkurt' diyoruz. Ama böyle bir sloganımız yok. Yani diyeceğim şu Anadolu da yaptıkları salon toplantılarında da aynı sloganı duyuyoruz.
 
Erkan Tan-
Kimler yani o salondakiler? Ülkücüler değil mi?
 
Mustafa Kalaycı- Yani Meral Hanım'ın, Sinan Bey'in, Ümit Bey'in, Yusuf Halaçoğlu'nun yaptığı toplantılar. Zaten sizinde dediğiniz gibi Barolar Birliği Başkanı ile birlikte toplantılara çıkıyorlar ya da CHP'li eski milletvekilleri ile beraber toplantılara çıkıyorlar. Yani demek istediğim şu arkalarında öyle kalabalık bir Ülkücü kitle yok. Arkalarında olanların bir çoğu da zaten partiden dışlanmış. İhraç edilmiş kişiler. Onların da bizim partinin içerisinden götürebildikleri öyle fazla önemsenecek sayıda bir rakam söz konusu değil.