MHP raporunu hazırlayan 'manevi kız' son KHK ile geri döndü

MHP raporunu hazırlayan 'manevi kız' son KHK ile geri döndü

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yayınlanan ilk KHK ile görevinden uzaklaştırılan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk son yayınlanan KHK ile görevine iade edildi.

Ünlü hukukçu Hüseyin Hatemi'nin 'manevi kızı' olarak bilinen Oğuztürk, Hatemi ile birlikte 'MHP raporu'nu hazırlamıştı. Önceki gün yayımlanan yeni KHK ile 115 kişi görevlerine iade edildi. Sözcü'nün haberine göre, görevine iade edilenler arasında OHAL kapsamında 2016 yılının Ağustos ayında ihraç edilen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk de bulunuyor.

Hatemi ile ünlü ‘MHP raporu’nu hazırlamıştı

Prof. Dr Hüseyin Hatemi’nin ‘manevi kızı’ olarak bilinen ve Hatemi ile çok sayıda önemli akademik çalışmaya imza atan Oğuztürk’ün ismi son olarak; MHP’de muhaliflerin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı davada  mahkemenin yetkisiz olduğuna dair rapora imza atmasıyla gündeme gelmişti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk’ün hazırladığı 9 sayfalık ‘MHP raporu’nda olağanüstü kongre talebinin hukuksuz, mahkemenin ise yetkisiz olduğu savunulmuştu.

MHP yönetimi, parti içi muhalefetin olağanüstü kongre için harekete geçtiği dönemede, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kongre talebini karara bağlayacağı 8 Nisan öncesi, dava dosyasına iki hukukçu akademisyenin kaleme aldığı mütalaa sunmuştu. Prof. Dr. Hüseyi Hatemi ve Doç.Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk’ün hazırladığı rapor, Avukat Yücel Bulut imzasıyla mahkemeye sunulmuş, rapor muhaliflerin tepkisine neden olmuştu. Sinan Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün, mahkemenin yetkisiz olduğuna ilişkin raporun, hukuki gerekçelerinin yetersiz olduğunu iddia etmişti.