MHP tabanından Kılıçdroğlu'na destek: Arkanızdayız

MHP tabanından Kılıçdroğlu'na destek: Arkanızdayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüşü 12. gününde toplam 197,5 km yol yürüdü. CHP liderine MHP tabanından destek geldi.

Yol kenarında bekleyen küçük bir kız çocuğu Kılıçdaroğlu'nu bozkurt işaretiyle selamlarken, babası da "Sizi destekliyoruz, arkanızdayız" diye seslendi. Kılıçdaroğlu da kıza bozkurt işareti yaparak karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "Adalet Yürüyüşü" on ikinci gününü geride bıraktı. Yürüyüşe başlamadan önce basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili olarak "Dün bir duyum aldık, son derece üzüldüm. Düşünün bir kişi yarglanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevinde özel 3 oda hazırlanıyor" dedi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüş bugüne kadarki en kalabalık günlerinden birini yaşıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı yol üzerindeki posterlerinin, herhangi bir gerginlik yaşanmaması için otobüslerle perdelendiği belirtildi.

Cumartesi Anneleri'nden bir grup ile Marmara Üniversitesi'nden olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen anayasa hukuku profesörü İbrahim Kaboğlu ve 14 Ağustos 2001'de AKP'yi kuran çekirdek ekipteki dördüncü isim olan Abdüllatif Şener de yürüyüşe katıldı.

432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 197,5 kilometre yol kat edildi. Yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu yürüyüşüne Bolu Dağkent mevkisinden saat 09.20'de başlamıştı.