Migros işçileri eylemlerinde kararlı!

Migros işçileri eylemlerinde kararlı!

Migros, satın aldığı Uyum Market ve Makro Market işçilerinin haklarını ödememekte ısrar ediyor.

İşçilere verilen sözler tutulmazken, geçtiğimiz gün Beylikdüzü 5M Migros'ta eylem yapan işçiler gözaltına alınmıştı.

Yaşananlara ilişkin bir açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası, "Migros yalan söylemektedir" derken, Migros'un işçilerin kıdem tazminatını ödeme sözünü verdiğini, bu sözü yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

'İŞÇİLERE HAKLARINIZIN YARISINDAN VAZGEÇİN DEDİLER'

"Satın alma ile beraber Uyum Market işçilerinin tazminatları ödenmemiştir. Sendikamız, Uyum Market işçileri ile birlikte  yasal hak mücadelesine sahip çıkarak, haziran-temmuz aylarında Migros Genel Müdürlüğü ve mağazalarında demokratik haklarını kullanarak yasal çerçevede eylemler yapmıştır.  31 Temmuz’da Migros işvereni ödeme yapmayı kabul etmiştir. İşverenin talebi üzerine de 150 kişilik ödeme yapılacak işçilerin listesini göndermiştir. Ve sendikamız bu konu ile ilgili kamuoyuna basın açıklaması yapmıştır" denilen açıklamada, "Migros işvereninin bu açıklamaya karşı sorumlu olmadığına ilişkin bir karşı açıklaması olmamıştır. Ve vermiş olduğu sözü kabul etmiştir. Migros sözünü yerine getirmeyince eylemler tekrar başlamış, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yarısının Eylül ayının 20’sinde diğer yarısını da birkaç hafta içerisinde ödeneceği sözünü vermiştir. Ancak bu arada bu yasal hak mücadelesini provoke etmek için Makro Market ve Migros kabul edilmez bir yönteme başvurmuşlardır. İşçilere kıdem tazminatlarının yarısından noter kanalı ile feragat edenlere diğer yarısını hemen ödeneceği açıklaması yapmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Migros'un Eylül ayının 20’sinde vermiş olduğu sözü yerine getirmediği belirtilirken, "Migros’un vermiş olduğu sözü hiçbir açıklama yapmadan yerine getirmemesi üzerine 23 Eylül günü 5M Migros Beylikdüzü mağazasında demokratik haklarını kullanan Uyum/Market işçileri eylem yapmışlar, Mağazadan sloganlarla çıkan işçilere polisin müdahalesi sonucu 15 işçi gözaltına alınmıştır. İşçiler ifadeleri alındıktan sonra Beylikdiüzü Polis Karakolundan bırakılmışlardır. Migros’un bu gün yaptığı kamuoyuna yönelik açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Migros verdiği sözden sorumludur. Migros sorumluluklarını, verdiği sözü yerine getirene kadar Uyum/Makro Market işçilerinin mücadelesi sürecektir" denildi.