Milletvekilleri paralı protokolü Yurt'a anlattı

Milletvekilleri paralı protokolü Yurt'a anlattı

86’ncı İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına protokol krizi damga vurdu. Halkın milletvekillerine yer ayrılmaması, patron Ethem Sancak ile Ali Ağaoğlu’na ise önde yer verilmesi sebebiyle CHP’li vekiller açılışı terk etti.

Özgür TUĞRUL/ YURT Gazetesi

Bu yıl 86'ncısı gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı sırasında protokol krizi yaşandı. Açılışı sırasında İzmir CHP'li millet vekilleri, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Murat Bakan, Musa Çam, Özcan Purcu, eski bakan Zekeriya Temizel, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici kendilerine yer ayrılmadığı ve hükümete yakın iş adamlarının protokolde bulunduğu gerekçesiyle fuar alanını terk etti. Vekillerin salonu terk etmesi üzerine, 2'nci sıra için ayrılan yerlerine başka konuklar yerleştirilip, ön tarafa ise, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan'a yer verildi.

AKP'li vekil de terk etti

Bu arada İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da halkın içinde oturduğu dikkatlerden kaçmadı. Protokol koltuklarında hükümete yakınlığı ile bilinen işadamı Ali Ağaoğlu ve Ethem Sancak'ın oturduğu gözlendi. Protokol konuklarının belirlenmesi hususu Büyükşehir'in mi Bakanlığın mı düzenlediği hakkında muallak sürüyor. Yaşanan protokol krizinin ardından gözler Büyükşehir'den yapılacak açıklamaya çevrildi. İzmir Fuarı'nda protokol düzenini kınamak için, düzenlemeyi protesto ederek olay yerini terk eden milletvekillerinden birinin de AKP İzmir Milletveki Necip Kalkan olduğu bildirildi.

Purçu: Parası olanı öne oturttular

Salonu terk eden vekiller arasında olan Özcan Purçu, “Protokol listesini kimin yaptığını sorduk. Birisi Büyükşehir, birisi Valilik diğeri ise Bakanlık yaptı dedi. Her kim yaptıysa o protokol listesini bu işi bilmiyor. Bir kere onun değişmesi lazım. Ön tarafta müdürler, yardımcıları arkada ise milletvekilleri oturmaz. İş adamları önde otururken milletvekilleri arkada oturmaz. Meclisin itibarını düşündüğüm için orayı terk ettim. Biz halkın temsilcileriyiz. Parası olanı öne oturttular, halkın temsilcisini arkaya oturttular” dedi.

Sponsorlar ön sırada

Bir diğer İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Bütün sponsorlar ön sırada vekiller arka sıradaydı. Bu duruma tepki göstererek salondan ayrıldım” diye konuştu. Mustafa Balbay ise halkın içinde oturarak protokol listesine tepki gösterdi.