'Milyonluk belgeler' savaşı... İstifa polemiği

'Milyonluk belgeler' savaşı... İstifa polemiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'istifa polemiği' grup toplatılarına yansıdı. Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve yakınları hakkında 'yurt dışına para kaçırdığı' iddialarına ilişkin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ise Kılıçdaroğlu'ndan önce AKP Grup toplantısında 'eski olayları ısıtıp ısıtıp getirecek' dedi.

Kılıçdaroğlu; aralarında Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da bulunduğu isimlere ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. İddia edilen dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta salı günü partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili iddialarda bulunmuş ve “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iddialara yönelik “İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım.” yanıtını vermişti.

'BELGESİ VAR MI? YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'nin bugünkü grup toplantısında da Kılıçdaroğlu’nun sözlerine değindi. Erdoğan “Biraz sonra (Kılıçdaroğlu) güya belge açıklayacakmış. Geçmiş konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Kendine bir yerlerden bir şey gönderiliyor. Benim yurt dışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok.’ diye konuştu.

AKP’nin grup toplantısının ardından toplanan CHP grubunda tüm gözler Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağını duyurduğu belgelerdeydi. CHP lideri, aralarında Erdoğan’ın eniştesi, oğlu, ağabeyi, dünürü ve eski özel kalem müdürüne ait olduğunu iddia ettiği banka dekontlarını açıkladı. 

"Sıra geldi kutuyu açmaya" diyen Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

Çorum’da 17 Kasım 2017’de bir konuşma yaptım. 21 Kasım 2017’de yine sorular sordum. “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milliysen cevabını vereceksin” dedim. 1.5 milyon lira dava açtılar. Açsan ne olur, açmasan ne olur? Sen soruma adam gidi cevap ver. Beni dinliyordur, yanına bir doktor al yanında olsun. Gözlerinden öperek tekrar sorayım sayın Erdoğan. 30 milyar doları ne zaman nerede, kimin için harcadın?

“MAN ADASI’NDA KURULAN BİR STERLİNLİK ŞİRKET” İDDİASI

İspat edelim. 1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti’nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Yönetim kurulu Sıdkı Ayan’dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1 milyon 250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1 milyon 250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1 milyon 250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1 milyon 450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2 milyon 300 bin dolar. Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde. Bunlar yetmez bankaların dekontu lazım dedim Parayı gönderdiğin dekontlar. Diyecekler ki bu belgeler sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurt dışına göndermişler o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.