Milyonluk ihaleyi Cübbeli Ahmet’in damadına verdiler!

Milyonluk ihaleyi Cübbeli Ahmet’in damadına verdiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki seçim tartışması sürerken 3 Nisan günü İstanbul Yarı Maratonu için İBB şirketi Spor İstanbul tarafından düzenlenen ihale, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadının şirketine verildi.

İstanbul Yarı Maratonu organizasyonu için İBB şirketlerinden Spor İstanbul tarafından düzenlenen ihale, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadının şirketine verildi. 7 Nisan pazar günü gerçekleştirilen maraton için Ünlü'nün damadına ait şirket ile İBB’deki seçim tartışması sürerken 3 Nisan günü, 1.8 milyon liralık sözleşme imzalandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletme Ticaret A.Ş (Spor İstanbul) tarafından, “Gel beraber koşalım” sloganı ile 7 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada'da İstanbul Yarı Maratonu gerçekleştirildi. Maraton organizasyonu hizmet alımı için 29 Mart 2019 tarihinde Spor İstanbul tarafından ihale düzenlenmişti.

İhalenin yaklaşık maliyeti 3 milyon 596 bin 626 lira olarak belirlendi. İhale iki kısımdan oluştu. İhalenin 1 milyon 872 bin 300 liralık kısmını alan Adstation Reklam ile 3 Nisan 2019 günü, 753 bin 539 liralık kısmını alan Aziz Yavuz ile de 4 Nisan 2019'da sözleşme imzalandı.