MİT TIR'larındaki silahlar kime gidiyor?

MİT TIR'larındaki silahlar kime gidiyor?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Esasında MİT, Suriye muhaliflerine direnmek için yardım gönderiyordu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, MİT TIR'ları davası kapsamında 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun mahkeme salonunda tutuklanmasıyla ilgili olarak "MİT kamyonları esasında ülke güvenliği ve çıkarları adına gizli bir görev yapıyordu ve bunu FETÖ ve yandaşları ortaya çıkararak büyük bir ihanet sergilediler. Dündar ve Berberoğlu ’da buna alet oldular" dedi. Çevik, sözlerinin devamında "Esasında MİT, bu kamyonlarla Suriye muhaliflerine direnmek için yardım gönderiyordu… Bu olay o yardımı da direniş hareketini de zora soktu ve katil Esat yönetiminin elini güçlendirdi" ifadesini kullandı. 

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu" demişti.

Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait tırlarda yapılan aramaların kamera görüntüsü 29 Mayıs tarihli Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın imzasıyla yer almıştı. Savcılık MİT tırlarıyla ilgili görüntüleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında 'terör' suçlamasıyla, aynı gün içinde soruşturma başlatmıştı. Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül, 92 gün tutuklu kalmıştı.