MİT ve Emniyet'ten operasyon! ABD Büyükelçiliği'ne saldıracaklardı

MİT ve Emniyet'ten operasyon! ABD Büyükelçiliği'ne saldıracaklardı

Samsun’da, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği'ne eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 4 şüpheli yakalandı.

IŞİD'e  yönelik Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ile MİT'in birlikte yürüttüğü çalışma sonucu Samsun-Ankara karayolunda uygulama noktasında durdurulan bir otobüste Irak uyruklu Sohaıb Qusay Taha Al-D. ile Fernas Hüseyin A. gözaltına alındı.

Soruşturmayı genişleten ekipler zanlılarla bağlantılı oldukları tespit edilen Iraklı Omar Shıbab Ahmed Al D. ve Azhar Abdulkadhım Salman Al B'yi de merkez İlkadım ilçesindeki kaldıkları yerde gözaltına aldı. Operasyonda çeşitli dijital verilere de el konuldu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine eylem hazırlığına ilişkin çalışmalar üzerine yürütüldüğü belirtilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

ABD, Ankara Büyükelçiliği’nin ‘güvenlik tehdidi’ nedeniyle bugün (5 Mart) kapalı olacağını duyurdu. Büyükelçilikten uzak durma çağrısı yapılan uyarıda, “popüler turistik alanları, alışveriş merkezlerini, alışveriş bölgelerini ve spor-eğlence merkezlerini ziyaret etmeyi tercih ederseniz, kişise güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın” ,”Güvenliğinize ilişkin aile ve arkadaşlarınızı bilgilendirin”, “gelişmeler için yerel medyayı izleyin” ve “dikkat çekmemeye çalışın” denildi.

BUGÜN OPERASYON BAŞLADI

Uyarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında IŞİD’li 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Habertürk’ün habere göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nce 12 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA: İLAVE TEDBİRLER ALINDI

Ankara Valiliği ise dün yaptığı açıklamada, “İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, Güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır.” ifadelerine yer verdi.