Müftüden skandal paylaşım: Açıklar hep yarı fiyatına satılır!

Müftüden skandal paylaşım: Açıklar hep yarı fiyatına satılır!

Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı sosyal medya hesabından başı açık kadınlarla ilgili şok bir benzetme yaptı. Yazıcı, “Mağazalarda ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana…” diye yazdı

Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu.

2013 yılından bu yana Gölcük müftülüğü yapan Mehmet Yazıcı Facebook hesabından, “Mağazalarda ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana…” diye yazdı.

Müftü Yazıcı bu paylaşımını kısa süre sonra sildi, ancak mesajında başı açık kadınları ima etmesine tepki gösterildi.

Başı açık kadınları “mağazalardaki teşhir ürünlere” benzeten müftünün mesajı, iki hafta önce gündeme gelen “kabuğu soyulmuş domates” tartışmasını da hatırlattı.

"KABUĞU SOYULMUŞ DOMATES" BENZETMESİ

24-25 Haziran 2016 tarihlerinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde İBDA hareketine yakınlığıyla bilinen Akademya Dergisi ve Üsküdar Belediyesi ortaklaşa “Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu” düzenlenmiş ve burada konuşması olan Emine Merve Akyüz, “Müslüman kadınında bir tesettür olmalıdır. Başları biraz açılmış, kabuğu soyulmuş domatesi kimse almak istemez.” demişti.

Başı açık olan kadınlara “kabuğu soyulmuş domates” benzetmesi yapılarak hakaret edilirken, bu kez de Gölcük Müftüsü tarafından “mağazalardaki teşhir ürün” imasıyla ikinci kez hakaret edildi.