Muhalefet de atağa geçti: CHP tüzükte ittifaka yer açıyor

Muhalefet de atağa geçti: CHP tüzükte ittifaka yer açıyor

CHP’de 9-10 Mart’ta yapılacak tüzük kurultayında teşkilatın oyuna sunulacak yeni tüzük, olası ittifaklar için esnetilirken, kulislerde en çok CHP ile İYİ Parti’nin bir araya gelip gelmeyeceği konuşuluyor.

YURT / ANKARA

Cumhur ittifakı”nı kuran AKP ile MHP’nin, seçim ittifakına ilişkin yasa teklifini TBMM’ye sunmasının ardından konu diğer partilerde de gündeme oturdu. Kulislerde CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yapıp yapmayacağı konuşuluyor.

Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığına odaklanan İYİ Parti, stratejisini bu merkeze oturtuyor. İYİ Parti kaynakları, “CHP ile bir araya gelirsek cumhurbaşkanlığı seçiminde de genel seçimde de şansımız olmaz. Bizim ittifakın ‘milli muhafazakâr’ olması gerekir. Bunun için de Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak ideal olanı. Daha önce ‘Partimiz nasılsa barajı aşamıyor’ diyerek AKP’ye oy veren ‘İttifakla barajı aşıyor’ diyerek milli muhafazakâr ittifaka oy verecektir” diyor. İyi Partililer, şöyle konuşuyor:

‘OYLAR İKİNCİ TURDA ERDOĞAN’IN KARŞISINA ÇIKACAK ADAYA’

“Adayımız Meral Akşener. Cumhurbaşkanı Erdoğan da aday. CHP de aday çıkaracaktır. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda, en sağlıklı sonucun çıkmasını sağlar. Herkes partisinin adayına oy verir. İkinci tura Erdoğan’ın karşısında kalacak ikinci isim, cumhurbaşkanı seçilecektir. Erdoğan’ın karşısındaki cephede yer alan, hangi siyasetten olursa olsun bu adaya oy verecektir.”

İTTİFAKLAR İÇİN ESNETİLDİ

CHP’de ise 9-10 Mart’ta yapılacak CHP Tüzük Kurultayı’nda teşkilatın oyuna sunulacak yeni tüzük olası ittifaklar için esnetildi. Bu kapsamda partinin 1 milletvekili çıkardığı iller merkez yoklaması kapsamına alındı.

“BAŞKA PARTİLERDEN GELENLERİ MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ.” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, metinde CHP’nin 1 milletvekili çıkardığı illerde ‘Merkez Yoklaması’ yapılmasının önünün açılmasına ilişkin değişikliğin ön seçimden taviz verilmesi anlamına gelmediğini belirterek, “Başka partilerden veya dışarıdan gelecek isimleri kendi listemizde milletvekili adayı göstermek zorunda kalabiliriz. Onun için bu tüzenlemeyi yapıyoruz” bilgisini verdi.