‘Muhalefetten ittifak sürprizi’

‘Muhalefetten ittifak sürprizi’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin tek aday çıkarması en azından ilk tur için güçlü görünmese de milletvekili seçiminde ittifak hala şansını koruyor. Seçim ittifakına hep iktidar açısından bakılıyor ama muhalefet cephesinde de arayışlar sürüyor. Masa nasıl şekillenecek? İşte ayrıntıları…

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafeletin birinci tur için ittifak yapması ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine AK Parti-MHP ittifakı ile gitmeye hazırlanırken bir de bakmışsınız ki, muhalefet sürpriz yapmış" dedi.

Selvi, ‘Muhalefetin ittifak sürprizi’ başlıklı yazısında, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin tek aday çıkarması şimdilik en azından birinci tur için güçlü bir seçenek olarak görünmüyor. Ama milletvekili seçiminde ittifak yapmak hâlâ şansını koruyor. 2019 seçim tarihi yaklaştıkça ittifak arayışları güçlenecek. Muhalefette ittifak için nabız yoklamaları kesilmiş değil. İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakı bu aşamada bir seçenek olarak masada duruyor. Yerel seçimlerde oy oranları ortaya çıkacağı için hangi partilerin barajı aşacağı hangilerinin aşamayacağı ortaya çıkacak. Yerel seçimden sonra partiler ittifak konusunda yeni bir değerlendirme yapacaklar” görüşünü dile getirdi.

TÜRKİYE’DE YENİ DÖNEM

Başkanlık sistemiyle siyasette yeni bir dönemin başladığını ifade eden Selvi, yeni dönemin yeni siyaseti gerektirdiğini kaydetti.

Selvi, yerel seçimlerden sonra, partilerin oy oranları ortaya çıkınca ittifakı daha ciddi bir şekilde gündemlerine almalarının beklendiğini, bu yöndeki çabaların sürdüğünü belirterek, “Seçim yaklaştıkça küçük partilerin Meclis’e girebilmesi, muhalefetin de güç birliği yapmak için ittifakı zorlaması sürpriz sayılmamalı” dedi.