Muharrem İnce, anket sonucu paylaştı, oran verdi: ‘İkinci tura kalmayacak’

Muharrem İnce, anket sonucu paylaştı, oran verdi: ‘İkinci tura kalmayacak’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yaptırdıkları son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. İnce, "İlk turda kafa kafaya sonuçla biteceğini düşünüyorum. Destek korkunç, bir günde 3 milyon oldu" dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Şu anda yüzde 30’un üzerindeyiz. İlk turda kafa kafaya sonuçla biteceğini düşünüyorum. İkinci tura kalmayacak. Destek korkunç, bir günde 3 milyon oldu” dedi.

Gazetecilerle sohbet eden Muharrem İnce’ye, ‘Elinizde yeni anket var mı?’ sorusu yöneltildi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, şu anda yüzde 30’un üzerinde olduklarını söyledi. Seçimin ilk turda kafa kafaya sonuçla biteceğini, ikinci tura kalmayacağını kaydeden İnce, desteğin büyüklüğüne işaret etti. İnce, “Bir günde 3 milyon oldu. Yaşar Tüzün bakıyor, o yetkili” dedi.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in aktardığına göre, İnce’ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmede sitem edip etmediği de soruldu.

BALBAY’I ÖRNEK GÖSTERDİ

İnce, “Bırakın bu işleri. Bunu Erdoğan’a sorabilir misiniz? Şu kişi neden var, şu kişi neden yok sorabilir misiniz? Soramazsınız. Ben bu tartışmalara girmem. Bazı arkadaşlarımın olmasını ister miydim? İsterdim. Olmamış olabilir. Onlar sorun yapmıyorsa medya bunu neden sorun yapıyor ki, bak arkadaşım listede yok o sorun yapmamış, ben de yapmıyorum. Biz işimize bakalım.”

Listede olmayan milletvekillerinden Mustafa Balbay’ı gösteren İnce, “Balbay listede var mı? Yok, Çalışmada var mı? Var. 57 kişi listede yok ama çalışmada var. Bizim derdimiz cumhurbaşkanlığını almak. Listeleri genel merkez yapıyor. Bakanlar Kurulu’nu da ben yapıyorum’’ dedi.