Muharrem İnce ‘Apoletlerini sökerim’ demişti: O alkışın perde arkasını yazdı

Muharrem İnce ‘Apoletlerini sökerim’ demişti: O alkışın perde arkasını yazdı

Sabah yazarı Müderrisoğlu, İnce’nin ‘Apoletlerini sökerim’ dediği Orgeneral İsmail Metin Temel’in Erdoğan’ın konuşması sırasında sık sık yanındakilerle konuşması nedeniyle ifadelere tam konsantre olamadığını savundu. Müderrisoğlu, “Allah'tan Erdoğan, Temel Paşa'yı, İnce ve ekibine, ucuz politikaya kurban etmedi" diye yazdı.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökerim" dediği Orgeneral İsmail Metin Temel'le ilgili olarak "Cumhurbaşkanı'nın konuşması sürerken ara ara yanındakilerle sohbet ettiği için alkışlama sırasındaki ifadelere tam olarak konsantre olmamış" dedi.

Müderrisoğlu, "İsmail Metin Temel… Alkışın perde arkası" başlığıyla yayımlanan yazısında,  2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında sık sık yanındakilerle konuştuğunu, bu nedenle alkışlaması sırasındaki ifadelere tam olarak konsantre olamadığını ileri sürdü. Müderrisoğlu, şunları kaydetti:

"Araştırmalarım gösterdi ki...

İnce'nin tetiklediği hatta yer yer seviyeyi aşağıya çektiği, sonradan kısmen pişmanlık beyan ettiği Temel Paşa ve apolet polemiği, Ankara'da karargâhta anında yankılanmış. Org. Temel, o refleksi açıkça izah etmiş. Birilerinin iddia ettiği gibi ortada politize olmuş bir komutan portresi söz konusu değil. İsmail Metin Temel, Cumhurbaşkanı'nın konuşması sürerken ara ara yanındakilerle sohbet ettiği için alkışlama sırasındaki ifadelere tam olarak konsantre olmamış. Yani... Protokoldekiler alkışlamaya başlayınca, ortama bakarak ve nezaket gereği o da alkışa iştirak etmiş.

Bir başka ifade ile Sn. Erdoğan'ın, İnce'yi çırak çıkarmasını, adeta politikanın bir parçası olarak veya asker duruşunu göz ardı ederek alkışla onaylama eğilimi sergilememiş.

Mesele bu kadar basit. Fakat vardığı nokta askerin toplumsal algısı ve kredibilitesi açısından istenmeyen aşamayı işaret etti. Allah'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı şapkasını bir kenara bırakarak, Devlet Başkanı sorumluluğu ile Temel Paşa'yı, İnce ve ekibine, ucuz politikaya kurban etmedi."