Muharrem İnce'den Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nın görevden alınmasına tepki

Muharrem İnce'den Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nın görevden alınmasına tepki

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nın görevden alınmasına ilişkin kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''İstanbul Üniversitesi'ni bölen iktidar, bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım'' dedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nı görevden alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada , ''İstanbul Üniversitesi'ni bölen iktidar, bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım! Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye!''  ifadelerini kullandı.

24 Haziran'dan sonra üniversite yönetimlerini tek adamın değil üniversitelerin belirleyeceğini söyleyen Muharrem İnce, ''24 Haziran'dan sonra bu ülkeye akademik özgürlük, özerk üniversite gelecek. 24 Haziran'dan sonra üniversite yönetimlerini, rektörleri ve dekanları tek adam değil, üniversite belirleyecek'' dedi.   

Gençlerin bu ülkenin aydınlığı olduğunu belirten İnce, ''Gençler, evlatlarım, öğrencilerim sizler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Benim Cumhurbaşkanlığımda geleceğinize siz yön vereceksiniz. Bilim yön verecek. Bir kişinin kişisel ve siyasal hırsları değil'' açıklamalarında bulundu.