Muharrem İnce: Eğer işleme konursa; bu Kurultay iptal olur...

Muharrem İnce: Eğer işleme konursa; bu Kurultay iptal olur...

Muharrem İnce 'mükerrer imza' iddiaları ile ilgili Star TV'de, Nazlı Çelik'in sunduğu ana haberlere canlı yayında katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Divan Başkanlığı'na sunduğu dilekçe kabul edilirse bu Kurultay'ın iptal edileceğini söyledi.

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı'nda 'mükerer imza' tartışması yaşandı. Muharrem İnce'ye oy veren 49 delegenin aynı zamanda Kılıçdaroğlu'na da oy verdiği iddia edildi. Divan Başkanı, bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dilekçe ile o 49 delegenin oyundan vazgeçtiğini, Muharrem İnce'ye yazılması için onay verdiğini açıkladı. Muharrem İnce bu açıklamanın ardından soluğu Divan Kurulu'nun önünde aldı. İnce 'Kimsenin lütfuna ihtiyacım yok' diyerek itiraz etti. Divan Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığını kabul etti. Muharrem İnce ise bu yaşananlara isyan etti. İnce, Kurultay salonunda önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, ardından Nazlı Çelik'in sunduğu Star Ana habere canlı bağlanarak açıklamalarda bulundu. İnce'nin eleştirileri her açıklamasında daha da sertleşti. İnce, parti yönetimine eleştiri ve suçlamalarda bulundu.

İnce, mükerrer imza iddialarına sert çıkarak; "Bunlar Genel Başkan Yardımcılarının ayak oyunları, beni küçük düşürmeye çalışıyorlar. Ben 166 delegenin imzası ile aday oldum" dedi.

Çelik'in adaylıktan çekilecek misiniz açıklamasına İnce isyan etti. İnce sesini yükselterek, "Öyle şey olur mu? Ben adaylıktan çekilmiyorum. Ben anlatıyorum, medya mensubları anlamamakta diretiyor. Siz de şimdi aynısını yapıyorsunuz" diye isyan etti. İnce, "mükerrer imza varsa çağırır Divan'a sorarsın, bu böyledir. Baktılar çok sıkıştışlar bu oyuna başvurdular" dedi.

  49 imzanın yalan olduğunu söyleyen İnce; "Kılıçdaroğlu'nun dilekçesi işleme konursa Kurultay iptal olur. Bu seçim olmaz" dedi.

İnce, 'AKP'ye hukusuzluk yapıyor, hırsızlık yapıyor' diyeceksin aynısı sen yapacaksın. Önce kendine bakacaksın. Böyle yaparsan halk sana inanır mı, hani nerede adalet?' diye sordu.

Partisinin bu şekilde tartışılmasında rahatsızlık duyduğunu belirten İnce,"Ben AKP'ye hakkımı yedirmedim, sabahlara kadar nöbet tuttum, 3 tane Genel Başkan Yardımcısına mı hakkımı yedireceğim, buna devrimci ruhum izin vermez" dedi. Her şeye rağmen seçimi kazanacağını iddia eden İnce, '166 imza mı görecekler' dedi.

İnce, CHP'nin Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanlığının doğal adayı olduğunu söyleyerek, 'Ben partiyi yöneteyim devleti başkası yönetsin diye bir şey olabilir mi' ifadelerini kullandı.