Muharrem İnce: “Erdoğan bir kez daha seçilirse Türkiye batacak”

Muharrem İnce: “Erdoğan bir kez daha seçilirse Türkiye batacak”

Türkiye’nin büyük sorunları olduğunu bildiren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, “Büyük sorunlara taze kan lazım. Erdoğan bir kez daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak, Türkiye batacak” dedi. Erdoğan'ın 'Millet tamam derse çekiliriz' videosunu da izleten İnce, halka 'tamam mı?' diye sordu.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye’nin büyük sorunları olduğunu, o büyük sorunlara taze kan gerektiğini ifade ederek, “Bak bugün Merkez Bankası ne yaptı. Bir ay içinde 2 kez faiz artırdı. Politika faizi yüzde 25’e geldi. Bu ortamda kimse yatırım yapmaz. Erdoğan bir kez daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak Türkiye batacak. Neden biliyor musunuz? Kavga etmediği kimse yok” dedi. 

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "1 Mart Tezkeresi'nde ne oy verdin? Sen Amerikan askerlerini destekledin bu gariban hayır oyu verdi. Süleyman Şah Türbesi'ni oradan, oraya gezdirdi, sağlığında bile bu kadar seyahat etmedi rahmetli." sözleriyle eleştirdi.

Isparta’da konuşan Muharrem İnce, şunları kaydetti:

“Buraya gelirken ne konuşacağım diye düşünürken aklıma 1979’da yaşadıklarım geldi. Ara seçim vardı ben CHP’liydim, babam da Demirel’ciydi. 79 ara seçimlerinde duvarlara yazı yazdık. Adalet Partili birisi babama demiş ki, ‘senin oğlan Ecevit’in adını yazıyordu’. Babam da fırçaladı. Sonra milletvekili oldum, Süleyman Demirel’e gittim, Cumhurbaşkanı’m sizin yüzünüzden ben fırça yedim babamdan dedim. ‘Ne oldu’ dedi. Dedim ‘Ben Ecevit’i daha çok seviyordum.’ Dedi, başbakanlığımı sevmedin mi dedi, ‘sevmedim’ dedim. ‘Cumhurbaşkanlığımı sevdin mi?’ dedi. Onu sevdim dedim. O zaman mesele yok dedi. Bunu neden anlattım biliyor musunuz? Bu ülkede devlet adamları vardı. Hepsi hapis yattı. Birisi geldi 4 ay hapis yattı. Mağdurum da mağdurum.

‘O MUHARREM İNCE KÖPRÜLERİ YIKACAK’

Ben fabrikaların bacaları tütsün diyorum. O Muharrem İnce, köprüleri yıkacak diyorum. Ben o Saray’ı başına yıkacağım dedim, yanlış anlamış diyor ki Muharrem İnce Saray’ı yıkacak.

Bak Erdoğan İmama Hatipleri ağzına alma. O çocukları kullanıyorsun. Ben öğretmenim, o çocuklar benim evladım. Onlara iş bulmanın derdindeyim.

Gelecek diyoruz. Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz, çocuklarımıza iş bulacağız diyoruz. Nano-teknoloji diyoruz, uzay madenciliği diyoruz. O dindar ve kindar nesil diyor. Dindar nesil yetiştirilmesine hiçbir itirazım yok ama dindar nesil yetiştirme işi ailenin işidir.

Din derslerini nasıl vereceğiz anlatayım:

Diyorsa ben dindar bir aileyim benim çocuğuma iki saat din dersi yetmez, kelam dersi istiyorsa onu veririz, tefsir istiyorsa onu veririz seçmeli olarak. Öbürü istemiyorsa da zorla vermeyiz.

Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunlarına taze kan lazım. Bak bugün Merkez Bankası ne yaptı. Bir ay içinde 2 kez faiz artırdı. Politika faizi yüzde 25’e geldi. Bu ortamda kimse yatırım yapmaz. Erdoğan bir kez daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak Türkiye batacak. Neden biliyor musunuz? Kavga etmediği kimse yok. 

Biz dedik ki emekliye Ramazan ve Kurban bayramında bir maaş dedik onlar bin lira dediler. Bir köylü çocuğu olarak traktöre biniyorum, bisiklete biniyorum, zeybek oynuyorum. Doğal davranıyorum. Geçen gün demiş ki takmış kafasına kasketi, kasketi 3-5 liraya alırsın. Kasketi alırsın da, onun içindeki teri satın alamazsın.

‘BAK ERDOĞAN, BENİMLE LAF YARIŞINA GİRME’

Sen mahallede oynadığın cebinde harçlık olmadığı günleri çoktan unuttun. Sen saraylara alıştın. Ankara’daki yetmiyor,  5 tane de İstanbul’da var. Bir de şimdi yazlık saray yapıyor 300 odalı. Seçilirsem o yazlık sarayı engelli ailelerine vereceğim.

Bak Erdoğan, benimle laf yarışına girme seni perişan ederim. Sana prompter'dan yazarlar o da bozulur arada kalırsın.

Gençler, 19 Mayıs'ta 29 Ekim'de biri gençlik burasu diğeri cumhuriyet bursu iki tane burs alacaksınız. İki sene içinde sizleri arikat yurtlarına mecbur etmeyeceğiz. Sizinle birlikte marka yaratacağız.“

ÜNİVERSİTE VİDEOSUNU İZLETTİ

Erdoğan’ın geçtiğimiz mayıs ayında Isparta’daki konuşmasının videosunu izleten İnce, “Üniversiteyi biz yaptık diyor. Üniversite 92 yılında yapıldı. Sen o zaman Beyoğlu belediye başkanı bile seçilememiştin. Üniversiteyi Isparta’ya Demirel yaptı. Başka bir yalanını daha size göstereceğim. 4 Mayıs’ta aday olduğumda parti rozetini çıkardım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağımı söyledim. Türk bayrağı taktım. Sayın Akşener, Karamollaoğlu, Demirtaş ve Erdoğan’ı ziyaret ettim. 500 TL de para yatırdım hesaplarına. Onların benim parama ihtiyacı yok tabi ama ortamın yumuşasın istedim. Bu ziyaret tamamlandı. Edirne’den döndüm Erdoğan’la görüştüm, Hakkari’ye geçtim. Orada 4 adayın da size selamı var dedim. Bu konuşmamdan sadece Demirtaş’ın olduğu bölümü almış. Buraya gelip ‘Demirtaş’ı ziyaret etmiş’ diyor. Birincisi ben mert adamım ve ziyaret ettim. 2- Senin gibi yalancı değilim. 3- Seni de ziyaret ettim. Sen neden sadece o bölümü çıkarıp montajlayarak insanları kandırıyorsun? Ben sana da geldim. Sana bile katlandım memleket için” dedi.

İnce, Erdoğan’ın ‘Millet tamam derse çekiliriz’ videosunu da izleterek, halka tamam mı diye sordu?