Muharrem İnce'nin adaylığında mükerrer imza çıktı iddiası

Muharrem İnce'nin adaylığında mükerrer imza çıktı iddiası

Divan Başkanlığına sunulan imzalarda, Muharrem İnce’nin başvurusunda 49 mükerrer imza çıktığı iddia edildi. Bunların düşülmesi halinde 115 imzaya inecek olan İnce’nin durumuyla ilgili kararı Divan Başkanlığı verecek. Divan mükerer imzların tekrarını isteyebilir. CHP lideri 49 oydan vazgeçtiğini açıklayarak, İnce'nin adaylığının önünü açtı.

CHP Kurultayı’nda 164 imza ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce için verilen imzalardan 49’unun mükerrer olduğu ileri sürüldü. Mükerrer 49 oy, Kılıçdaroğlu'nun isteği ile Muharrem İnce'ye sayılacak.

Bu imzaların geçerli olup olmadığı konusunda nasıl bir yol izleneceğine Divan'ın karar vereceği ifade edildi. İnce taraftarları net bir cevap vermese de bu 49 kişinin kürsüye çağrılıp kime destek verdiklerinin sorulmasını istiyor.

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için de imza verdiği iddia edilen 49 kişi çıkarılırsa İnce, gerekli 127 imzayı toplayamayarak 115 imzada kalmış olacak.

BÜYÜKERŞEN BİLGİLENDİRDİ

Söz konusu durumla ilgili bir ara formül arandığı, konuyu bizzat Divan Başkanı Yılmaz Büşükerşen’in İnce’ye ilettiği öne sürülüyor..

Divan Başkanlığı için Muharrem İnce 166 oy topladı. Ancak oyların 2’si geri çekildi. 164 imzadan ise 49’unun mükerrer çıktığı iddiası ortaya atıldı.

'AŞILMAYACAK BİR ŞEY DEĞİL'

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, mükerrer imza iddiasıyla ilgili, "Aşılır. Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek" dedi.