Muharrem İnce Şanlıurfa'da ilk kez açıkladı

Muharrem İnce Şanlıurfa'da ilk kez açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Şanlıurfa'da coşkulu kalabalığa seslendi. İnce Şanlurfa'da Erdoğan'ın Marmaris'te yaptırdığı 300 odalı yazlığını ne yapacağını, peygamberler şehri Şanlıurfa'ya dünyanın en büyük İslami Bilimler Akademisi'ni kuracağını açıkladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce Şanlıurfa mitinginde çiftçilere vaatlerini anlattı. İnce, çiftçiye mazodun 3 TL olacağını, hayvan sağlığı ile ilgili ilaçların ücretsiz devlet tarafından verileceğini açıkladı.

Muharrem İnce, "Peygamberler şehri Şanlıurfa'da ilk kez söylüyorum. Dünyanın en büyük islami Bilimler Üniversitesi'ni Şanlıurfaya kuracağım. Buradaki eğitim ilimli olacak" dedi. 

İnce, Erdoğan'ın Marmaris'te yaptırdığı 300 odalı yazlığı da burada ilk kez açıkladığını belirterek, "orayı engelli vatandaşlara tahsis edeceğim, namus sözü veriyorum sırayla gidip bir hafta tatil yapacaklar" ifadelerini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Şanlıurfa'da coşkulu kalabalığa seslendi.

İnce'nin konuşmasından satır başları:

Bu mübarek günde 45 derece sıcakta beni dinlemeye geldiniz, sağolun. Hz. İbrahim şehrinin güzel insanları Aydın'dan efeler şehrinden peygamberler şehrine gönül köprüsü kurmaya geldim. Sorunlarımızı 3bB ile çözeceğiz. Barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. 

Türkiye'de huzura, barışa ihtiyacımız var, bunu sağlıyacağız. Dünyanın en büyük İslami Bilimler üniversitesini Şanlıurfa'ya kuracağım, ilimli İslam ilimli...

Bu ülkenin büyün evlatlarına 3 dil öğreteceğiz. Resmi dil Türkçe, herkese öğreteceğiz. Herkesin evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Uluslararası dil öğreteceğiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız.

Ekonomimizi nasıl büyüteceğiz? Türkiye'nin mahkemesine herkes güvenecek. Merkez Bankası bağımsız olacak. Yatırımcı bize güven duyacak. 

'HAYVAN SAĞLIĞI İÇİN KULLANILAN İLAÇLAR BEDAVA...'

Çiftçi kardeşim, mazot 3 lira olacak. Hayvan sağlığı için kullanılan ilaçları devlet bedava verecek. Hala GAP gibi bir proje varken Şanlıurfa'da kuyulardan su çekiliyorsa, bu devletin, hükümetin, Erdoğan'ın ayıbıdır.

'ERDOĞAN SİZİ KANDIRDI'

15 yılda 190 milyar dolar tarımsal ithalat yaptılar. Mercimeğin ana vatanı burası, buğdayın ana vatanı burası ama Kanada'dan mercimek alıyoruz, Rusya'dan buğday alıyoruz. Sizler, referandumda "evet" derken sizi kandırdı Erdoğan, kandırdı.

Bu ülkenin sınırlarından bereket fışkırtacağız bereket. Şanlıurfa'da silah sesi ile değil traktör sesi ile uyanacağız

Çiftçi kardeşim, elektrik parası ödüyorsun. O elektrik faturasında TRT payı var. Erdoğan alıyor o parayı TRT'ye veriyor. (Yuh sesleri)

ADİL DEĞİL

Barışacağız dedim, büyüyeceğiz dedim, bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. Şanlıurfa'da ilkokullarda derslik başına öğrenci sayısı 37, Yalova'da derslik başına öğrenci sayısı 18. Olmaz bu adil değil.

SİLAH SESİ DEĞİL, TRAKTÖR SESİ

Bu ülkenin sınırlarından bereket fışkırtacağız bereket. Şanlıurfa'da silah sesi ile değil traktör sesi ile uyanacağız.

Hemşehrim sarayda yaşıyor, ben sarayda yaşamayacağım, ben o sarayı bu ülkenin gençlerine vereceğim, bilim yuvası olacak orası bilim.

MARMARİS'TEKİ YAZLIĞI NE YAPACAK?

Marmaris'e de 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. İlk kez Şanlıurfa'da açıklıyorum; Bu 300 odalı Saray'ı ne yapacağım! Marmaris'teki 300 odalı Saray'ı engelli vatandaşlarımıza tahsis edeceğim. Sırayla orada birer hafta tatil yapacaklar.

Asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak devlet. 300 araçla gezmek yok, 3 bin koruma yok, saray yok, millete ayran için derken kendisi mango suyu içen cumhurbaşkanı yok.

Çiftçinin borçlarının faizini temmuz bitmeden sileceğiz.

Adıyaman'da tütün ekersen hapse giriyorsun. Erdoğan milli değil, yerli değil. Çünkü Erdoğan, Amerikan tütün şirketlerine teslim olmuş. Adıyaman tütününde zehir var da Amerika tütününde vitamin mi var?

OHAL'İ 24 SAATTE KALDIRACAĞIZ'

AK Parti'ye oy veren kardeşlerimize sesleniyoruz, asla ekmeğinizle oynamayacağız. Seçildikten sonra 24 saat içinde OHAL'i hemen kaldıracağız.

'HIRSIZ TAYYİP' SLOGANLARI

Bayramda Demirel'in yaptığı köprü ücretsiz, Erdoğan'ın yaptığı köprü ücretli. ( 'Hırsız Tayyip' sloganları attı)

Bizim ülkemizde fakirler de mutsuz, zenginler de mutsuz. Zenginler de malını Türkiye dışına çıkarıyor. Türkiye'de geleceğini göremeyen 12 bin insan paralarını yurt dışına kaçırmış. 

DİPLOMA

Yandaş yazarın bir tanesi diyor ki; 'Erdoğan'ın diplomasını FETÖ'cüler çaldı' diyor. FETÖ'cüler de açıklama yapıyor; 'çalacaktık ama bulamadık' diyorlar.

ERDOĞAN'A YİNE MEYDAN OKUDU

Sayın Erdoğan, meydanlara çıkıp bana ekonomi öğreteceğini söylüyorsun. Sana bir teklifim var, istediğin kanalda prompterını, danışmanlarını al gel bana ekonomi öğret. Gelebilir mi? (Halk: gelmez) Gelmezse ona artık kimse inanmaz.