Müjdat Gezen, 'yargı işkencesi'nin kitabını yazdı

Müjdat Gezen, 'yargı işkencesi'nin kitabını yazdı

"Müjdat Gezen, uğradıkları yargı işkencesiyle ilgili görüşlerini sıcağı sıcağına okurlarıyla paylaşıyor..."

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında söylediği sözler nedeniyle 24 Aralık 2018’de gözaltına alınıp ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından yaşadıklarını kitaplaştırdı.

Yargılama süreci devam ederken basılan kitap Müjdat Gezen’in yargılanmasına neden olan konuşmasını atıfla “Haddini Bil!” ismini taşıyor.

Kırmızı Kedi Yayınları’nın, kitaba ilişkin Twitter paylaşımında “Müjdat Gezen, 58 yıllık arkadaşım dediği Metin Akpınar ile birlikte uğradıkları yargı işkencesiyle ilgili görüşlerini sıcağı sıcağına okurlarıyla paylaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?
Türk sinema ve tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Metin Akpınar ile Müjdat Gezen hakkında Halk TV'de katıldıkları programda yaptıkları yorumlar nedeniyle haklarında soruşturma açılmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın, şimdi git bunun yargıda bedelini öde. Biz bu yola farklı çıktık, beni ipe götüreceksin… Yahu senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız ve biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunun bedelini yargıda ödeyecekler” açıklamasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla soruşturma başlatıldığı ve soruşturmada "Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in iç savaş ve darbe çağrısında bulunmasına yönelik olduğu iddia edilen sözlerinin inceleneceği” öğrenilmişti. 

Soruşturma haberinin ardından 24 Aralık 2018 günü evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 77 yaşındaki Metin Akpınar ile 75 yaşındaki Müjdat Gezen adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.