Mustafa Balbay, YSK Başkanı Sadi Güven'i istifaya davet etti

Mustafa Balbay, YSK Başkanı Sadi Güven'i istifaya davet etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’i istifaya davet etti. Balbay, 'Mahkeme YSK Başkanının Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tazminat davasını reddetti, Kılıçdaroğlu'nu haklı ve yerinde buldu' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM çalışması sırasında yaptığı konuşmayla YSK Başkanı Sadi Güven'i istifaya davet etti. Balbay, Güven'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tazminat davasının mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlatarak, "Sadi Güven'i özür dilemeye ve istfaya davet ediyorum" diye konuştu.

Balbay şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu YSK Başkanı Sadi Güven’i 16 Nisan referandumunda mühürsüz oyları geçerli sayan kararı nedeniyle ‘çete, hırsız, ahlak yoksunu, nohut akıllı’ ifadeleriyle eleştirmişti. YSK Başkanı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine 70 bin Türk Lirası manevi tazminat davası açtı. Mahkeme açılan bu tazminat davasını reddetti. Mahkemenin bu kararı bir anlamda Genel Başkanımızın eleştirilerini haklı ve yerinde bulmuş, YSK’nın aldığı ve uyguladığı kararı meşru görmeyerek eleştiriye açık görmüştür. 
Kendisi de bir hakim olan YSK Başkanı Sadi Güven’i mahkemenin aldığı bu karar karşısında halkımızdan özür dilemeye ve erdemli bir şekilde istifa etmeye davet ediyorum.”

Balbay sözlerinin sonunda 5 Nisan Avukatlar gününü kutladı. Savunmanın olmadığı bir yargı sistemini bir kefesi olmayan teraziye benzeten Balbay, ‘tek gözü olan terazi hiçbir işe yaramaz ve bir şey tartamaz. Onun için yargılamaların olmazsa olmazı savunma makamı olan avukatlardır. Avukatlarımızn bütün haklarının tanındığı bir meslek icra etmelerini diliyor, günlerini kutluyorum’ dedi.