Mustafa Tuna'dan Melih Gökçek'e yanıt: Ben burada göreve geldikten sonra...

Mustafa Tuna'dan Melih Gökçek'e yanıt: Ben burada göreve geldikten sonra...

Dün akşam Twitter hesabından Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde verilen iptal kararına tepki gösteren Melih Gökçek'e, Mustafa Tuna'dan yanıt geldi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek, Karşıyaka Mezarlığı’nın karşısında kendi döneminde mezarlık yapılması kararlaştırılan bir araziyle ilgili kararın bu ay iptal edilmesine tepki göstermişti.

Gökçek'in tepkisi canlı yayında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna'ya soruldu.

NTV'de konuşan Tuna şunları söyledi:

Şimdi ben Melih Bey'in attığı tweet noktasına cevap söylemem yakışık almaz. Mezarlık noktasında, Karşıyaka mezarlığında ciddi anlamda doluluk söz konusu. İki yıl daha ancak defin işlemlerini cevaplandırabilecek durumda. Melih bey zamanında da tedbirler alınmış. Batı bölgesi Sincan’da 20-25 sene yetecek kadar mezarlık alanı. Ayrıca Keçiören’de yeni bir mezarlık alanı çalışması.

Tabi bu söz konusu olan yerle ilgili olarak da orada bir kebapçı mı köfteci mi lokantacı mı meselesi varmış. Ben onu bilmem, benimle teması da olmadı. Söz konusu olan mezarlık yeri Karşıyaka mezarlığıyla bağlantılı değil, ilintisi yok. Aradan bir yol geçiyor, ileride köyde konutların evlerin arasında tepede bir alan söz konusu olan. Bu alanda Melih bey zamanında buranın da mezarlık alanı olması yönünde plan yapılmış. Tabi bu yapılırken oradaki vatandaşların da yoğun tepkileri olmuş. İvedik köyünün bir tarihi var. Bizim köyümüzün yerleşim alanı bölgeye de mezarlığı koymayalım. Buradaki vatandaşlarımız rahat edebilecekleri bir alan olsun diye talepleri olmuş. Ve orada yaklaşık 100 dönümlük bir araziymiş. Bu alanın mezarlık olmamasını istemişler. Ben burada göreve geldikten sonra öğrendim. İlçemizdeki vatandaşlarımızın, bu konuyla ilgilenen arkadaşların talepleri dediler ki böyle böyle. Söz konusu mezarlığın bir ilintisi yok, bağımsız bir mezarlık alanı. Burada bu köyün, vatandaşların da taleplerine aykırı bir durum denildi. Biz de bu konuyu Meclis’e getirdik, arkadaşlar da uygun gördü. Bizim başka bir maksadımız da söz konusu olamaz.