Nagehan Alçı yazdı, Fuat Uğur sürdürdü: ‘Rahip olayında tuhaf kokular’

Nagehan Alçı yazdı, Fuat Uğur sürdürdü: ‘Rahip olayında tuhaf kokular’

Habertürk yazarı Alçı, ‘Rahip Brunson olayında çok tuhaf kokular alıyorum. Sanki ABD’de bir el, bu rahip Türkiye’den dönemesin istiyor’ dedi. Türkiye yazarı Uğur ise “Nagehan’a katılıyorum. Önceki gün ‘Rahip Brunson neden serbest bırakılmalı’ başlığıyla yazarken çok tepki alacağımı biliyordum ama birilerinin bunu söylemesi gerekiyordu” yorumunu yaptı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dün kaleme aldığı yazıda, “Komplo teorilerinden hiç hazzetmeyen biri olduğum halde Rahip Brunson meselesinden çok tuhaf kokular alıyorum. Sanki ABD’de bir el bu rahip Türkiye’den ABD’ye dönemesin istiyor. Onu kurban ederek iki ülke ilişkilerini bozmaya çalışıyor” diye yazdı. Söz konusu iddiayı köşesine alan Türkiye yazarı Fuat Uğur da, Nagehan Alçı’ya katıldığını belirtti.

Fuat Uğur, bugünkü yazısının, ‘Rahip Brunson davasında tuhaf kokular’ ara başlıklı bölümünde, şunları kaydetti:

“Dün Nagehan Alçı “Rahip Brunson meselesinden tuhaf kokular alıyorum. Sanki ABD'de bir el bu rahip Türkiye'den ABD'ye dönemesin istiyor. Onu kurban ederek iki ülke ilişkilerini bozmaya çalışıyor” diye yazdı.

Türkiye gazetesi yazarı Çağrı Erhan da önceki günkü yazısında uzun uzun anlattı. ABD’de 100 milyon Evanjelik mevcut ve ülke politikasını ciddi şekilde domine ediyorlar. Armageddon (Mahşer) beklentisi içindeki bu tuhaf tarikat kendi adamlarını kurtarmak istiyor. Seçimlerde hem oy hem de maddi destek verdikleri Trump’a Brunson için aşırı baskı yapıyorlar. Üstelik Trump’ın yardımcısı Mike Pence de Evanjelik bir fanatik.

Şunu kabul edelim.

Başkan Trump'lı ABD ile Obama yönetimindeki ABD’ye nazaran daha olumlu ilişkiler geliştirdiğimiz ortada.

‘BIRAKIN HAMASETİ’

Nagehan’a katılıyorum. Önceki gün “Rahip Brunson neden serbest bırakılmalı” başlığıyla yazarken çok tepki alacağımı biliyordum ama birilerinin bunu söylemesi gerekiyordu.

Yargının bence sadece hukuki delillerin yetersizliğini değil, uluslararası etkenleri de göz önünde bulundurması gerektiği ortada. İki ülkenin arasını onarılamayacak duruma getirecek bir süreç, yeni bir cephe açılmasından ve ülkemizin zarar görmesinden başka işe yaramayacak.

Bu aşamada çağrım herkese; bırakın hamaseti. Beyanatla ve yazılarla babalanıp efelenmenin reel politikaya faydası yok.”