Nagehan Alçı’dan, Akşener’e Muharrem İnce tepkisi: ‘Karşılığı bu mu?

Nagehan Alçı’dan, Akşener’e Muharrem İnce tepkisi: ‘Karşılığı bu mu?

Habertük yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı yardımcılığı konusu üzerinden başlayan süreçte İnce'nin cevabını "nazik" diye nitelendirirken, Akşener'in cevabına "rahatsızlık yarattı" yorumunu yaptı. Alçı, "İnce’nin göçmen kökeni, Akşener’e gidecek görünen akışın önünü kesmiş. Meral Hanım’ın Muharrem Bey’e bu nezaketsiz yanıtının bir sebebi de, İnce’ye karşı kaybettiği oylar karşısında duyduğu telaş olabilir" diye yazdı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, İYİ Parti Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener için ikinci tura kalması halinde ‘Yardımcısı yaparsa destek olurum’ sözüne, Akşener’in yanıtı tartışılıyor. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İnce’nin son durucu nazik şekilde söylediği söze, “Bir şey söylüyorsa bir bildiği vardır. O gün geldiğinde kendisiyle muhakkak görüşeceğim” diyen Akşener’in, CHP tabanında rahatsızlık yarattığını belirtti.

Alçı, ‘İnce’nin özgüveni ve Akşener’in ego problemi’ başlıklı yazısında, “Nasıl rahatsızlık yaratmasın? Muharrem Bey’in bildiği şey, oyunun Akşener’in iki katı olduğu. Kendisinin oyu yüzde 22-25 bandında. Meral Akşener’inki ise yüzde 10-13. Güvenilir, bilimsel çalışan hangi araştırmacı varsa hepsi aynı şeyi söylüyor” dedi. Alçı, şunları kaleme aldı:

‘KARŞILIĞI BÖYLE Mİ VERİLİR?’

Buna rağmen, yani seçim ikinci tura kaldığı takdirde Erdoğan’ın karşısına yüzde 99 Muharrem İnce çıkacak olmasına rağmen, İnce büyük bir olgunluk ve tevazu göstererek soruyu sorana bunu hatırlatmıyor, bir jest yaparak Meral Hanım’a destek olacağını söylüyor. Bunun karşılığı böyle mi verilir?

Meral Akşener, çatı aday projesinin “Ben aday olacağım” ısrarı nedeniyle çökmesine neden olmuştu. Şimdi de yarısı kadar oyu olan bir adaya karşı adeta ona lütfediyormuş gibi, “O gün gelince kendisiyle görüşeceğim” diyor. Hangi gün? Kiminle ne görüşeceksiniz? Hangi veriye dayanarak neye inanıyorsunuz?

Açıkçası Muharrem İnce benim beklediğimin ötesinde son derece akılcı ve başarılı bir çizgi izliyor. Sonuç ne olursa olsun Türk siyasi hayatı önemli bir aktör kazandı. Ancak İnce ne kadar özgüvenli ve mütevazı bir tablo çiziyorsa Akşener de o kadar büyük egolu ve duyguları aklına galip gelen bir siyasetçi izlenimi veriyor.

EGE VE TRAKYA’DA İYİ PARTİ OYLARI CHP’YE Mİ DÖNÜYOR?

İnce’nin aday olmasının CHP tabanını konsolide ettiği kesin. Bu da muğlaklık nedeniyle İYİ Parti’ye giden oyların bir kısmının CHP’ye dönmesine sebep oldu gibi görünüyor. CHP’nin içinden kaynaklarım son birkaç günlük araştırmalara bakıldığında Ege ve Trakya’da yeniden bir yükselme olduğunu söylüyorlar. Bunun sebebi olarak da muhacirlik boyutunu gösteriyorlar. İnce’nin göçmen kökeni, Akşener’e gidecek görünen akışın önünü kesmiş. Meral Hanım’ın Muharrem Bey’e bu nezaketsiz yanıtının bir sebebi de İnce’ye karşı kaybettiği oylar karşısında duyduğu telaş olabilir.

Milliyetçi-Kemalist oylarda da bir yükselme olduğu bilgisi kulağıma geliyor. CHP’de yaşanan belirsizlik, bu oyları İYİ Parti’ye kanalize ediyordu. Şimdi partinin kendi çizgisine uyumlu bir aday çıkarmasıyla yeniden CHP seçmeninin partisine döndüğü söyleniyor. Halbuki bir hafta öncesine kadar İYİ Parti yüzde 5 kadar oyu CHP’den alıyor görünüyordu. İnce ile birlikte laik ve Atatürkçü taban yeniden birleşiyor.”