‘NATO skandalı bilerek yapılmış tezgah’

‘NATO skandalı bilerek yapılmış tezgah’

Norveç'teki NATO tatbikatında Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk’e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan hakaret, köşe yazarlarının gündemine girdi. Altaylı, "Hata mata değil aslında. İstenerek düzenlenmiş bir tezgâh" ifadesini kullandı. Yetkin ise Erdoğan aleyhtarı kampanyanın Türkiye aleyhtarlığına döndüğünün işaretlerinin alındığını belirtti.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "Norveç'teki NATO tatbikatında Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na yapılan hakaret kabul edilebilme noktasından çok uzak bir 'hata". Hata mata değil aslında... Bilerek yapılmış, istenerek düzenlenmiş bir tezgâh" ifadesini kullandı.

Altaylı, "NATO ya da MATO" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde, “Çok açık ki, NATO içinde önemli bir grup, büyük ihtimalle Pentagon, Türkiye’yi NATO içinde artık istemiyor” dedi. Altaylı, şu görüşleri dile getirdi:

“Ancak NATO kuralları gereği Türkiye’yi ittifaktan atmaları mümkün değil. Türkiye’siz bir NATO oluşturmanın tek yolu var; ya NATO’yu işlevsiz hale getirip yerine Türkiye’yi dahil etmeyecekleri başka bir ittifak kuracaklar ya da Türkiye’nin “öfkesine kapılıp” NATO’dan kendi isteğiyle ayrılsını sağlayacaklar.

Hedefe Atatürk’ü ve Erdoğan’ı koymanın nedeni işte bu ikinci seçenek.

Bizi NATO’dan ayrılmaya zorlamak.

Buna karşı yapılacak tek şey, NATO’da inat etmektir.

Çok istiyorlarsa gidip MATO’yu kursunlar.”

‘ERDOĞAN ALEYHTARI KAMPANYA’

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin ise NATO’daki skandalın son zamanlarda Türkiye ve Batı arasında yaşanan bir dizi talihsiz gelişmeyle kaçınılmaz olarak birlikte algılanacak gibi durduğunu, Erdoğan aleyhtarı kampanyanın Türkiye aleyhtarlığına dönmekte olduğunun işaretlerinin alındığı kaydedildi.

ABD’nin bu skandal patlamadan önce Türkiye’nin Rusya’dan S/400’leri alması durumunda gidilecek kısıtlamalarla ilgili açıklamasını hatırlatan Yetkin, “İnsanın dilinin ucuna gerçekten “Bu nasıl ittifak?” sorusu geliyor” dedi.