NATO: Türkiye ile ABD, Suriye'nin kuzeyinde koordineli hareket ediyor

NATO: Türkiye ile ABD, Suriye'nin kuzeyinde koordineli hareket ediyor

Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, ABD-Türkiye ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

NATO buluşması kapsamında basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, ABD ile Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki eylemlerini koordine ettiğini söyledi.

Nisan ayının başında Ankara'yı ziyaret ettiğini hatırlatan NATO Genel Sekreteri, şu bilgiyi paylaştı:

'ANKARA'DA BANA SÖYLEDİLER'

"Ankara ziyaretim sırasında, Suriye'nin kuzeyinde sorun yaşanmaması için koordinasyonu sağlamak adına ABD ile Türkiye'nin temas halinde olduğu açık şekilde ifade edildi.''

'NATO'DA SURİYE İHTİLAFI'

NATO ülkeleri arasında Suriye konusunda ihtilaflar bulunduğunu itiraf eden Stoltenberg, "Özellikle Suriye'nin kuzeyindeki durum olmak üzere NATO ülkeleri arasında ihtilafa yol açan bazı konuları istişare ettik" dedi.

'S-400'E OLASI AMERİKAN YAPTIRIMINI GÜNDEME GETİRDİM'

Rusya'dan S-400 alımı gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması olasılığıyla ilgili Washington'da yapılan açıklamalardan haberdar olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri, konuyu Ankara ziyaretinde gündeme getirdiğini aktardı:

'KONUYLA İLGİLİ ANKARA İLE WASHINGTON YAKIN DİYALOĞA GEÇTİ'

''ABD'den olası yaptırımlarla ilgili açıklamaları elbette gördük ve konuyu Ankara ziyaretimde de ele aldık. Tekrar belirtmek isterim ki, artık bu konuda ABD ile Türkiye arasında yakın diyalog ve temas olmasını memnuniyetle karşılıyorum.''