Necip Fazıl'ın torunundan Star gazetesine tepki!

Necip Fazıl'ın torunundan Star gazetesine tepki!

Star gazetesi Abdürrahim Karakoç dizelerinin altına Necip Fazıl'ın imzasını attı. Fazıl'ın torunu sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Star gazetesinin cuma günü Necip Fazıl Ödülleri'ni 'Üstad'a Saygı Gecesi' başlığıyla duyurduğu sürmanşetinde Abdürrahim Karakoç'a ait bir şiirin dizelerini Necip Fazıl Kısakürek'in imzasıyla vermesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

​'CAHİL, KOPYACI, EDEP YOKSUNU'

Gazetenin Karakoç'a ait ''Ya İslam'la yükselir, ya inkarla çürürsün, bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün…'' dizelerinin altına Necip Fazıl'ın imzasının atılmasına şairin torunu da tepki gösterdi. Torunu Şeyma Kısakürek Twitter hesabında hemen tüm tepki paylaşımlarını retweet ederken Türkiye Yazarlar Birliği'nin açıklamasını da paylaştı. Açıklamada ''Hele STAR Gazetesinin 15 Aralık 2017 günkü nüshasının manşetindeki ''Üstad'a Saygı Gecesi''nin yanındaki ''Ya İslam'la yükselir, ya inkarla çürürsün, bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün..'' sözünün bile Üstad'a ait olmadığını bilemeyecek kadar cahil, kopyacı, kaba ve ölçü/edep yoksunluğuna ne demeli?'' ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN DA KARIŞTIRMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2015 yılında katıldığı ödül töreninde ''Ne diyor Üstat'' diyerek Necip Fazıl'a ait olduğunu düşündüğü ''Bir namazım bir duam bir de eski seccadem. Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem'' sözlerini okumuştu. Büyük Doğu Yayınları yöneticisi ve Necip Fazıl Kısakürek'in torunu Emrah Kısakürek ise bu sözlerin ünlü şaire ait olmadığını açıklamıştı.