Nevzat Çiçek: Anıtkabir laik - kutsal bir türbe!

Nevzat Çiçek: Anıtkabir laik - kutsal bir türbe!

Kamalist-laik kesim için "Ülkemizde 100 yıldır en yaygın ve etkin cemaat" diyen Star yazarı, Anıtkabir içinse ‘laik-kutsal türbe’ benzetmesi yaptı ve bir çok sosyal grubun baskıyla Anıtkabir'e götürüldüğünü iddia etti.

Gazeteci Nevzat Çiçek'in FETÖ, Furkan Vakfı ve Adnan Oktar grubunun ardından diğer cemaatlere de operasyon düzenleyebileceğini gündeme getirmesi üzerine cemaatler etrafında yeni bir tartışma başladı.
Star gazetesi yazarı Selahattin E. Çakırgil, cemaatler etrafında sürdürülen bu tartışmayı köşesine taşırken, sözü laikliğe ve Anıtkabir 'e getirdi. 

Anıtkabir'e 'laik-kutsal türbe’ benzetmesi yapan Çakırgil, insanların da baskıyla Anıtkabir 'e götürüldüğünü iddia etti.

Star yazarının konuyla ilgili yazısı şöyle: 

"Bu örneklere değinirken, bir de, halkının büyük ekseriyeti Müslüman olan ülkemizde 100 yıldır en yaygın ve etkin cemaat olan ve zorla, resmen, biat ettiren ‘kemalist-laik cemaat’i sakın unutmayalım. ‘Kutsala karşıolmak’ adına hareket eden bu ‘laik cemaat’ de kendi kutsalını dayatmak için, bir ‘laik-kutsal türbe’ de icâd etmedi mi ve yalnız siyasîler değil, nice sosyal gruplar da açık veya gizli baskıyla oraya götürülmüyor mu?"

ERDOĞAN SON OLARAK YAŞ ÜYELERİ İLE ZİYARET ETMİŞTİ

Star yazarının "Nice sosyal gruplar da açık veya gizli baskıyla oraya götürülmüyor mu?" dediği Anıtkabir 'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son olarak YAŞ üyeleri ile birlikte ziyaret etmişti.