Nihal Bengisu Karaca: ‘AKP ve Erdoğan belki de ilk kez bu kadar ciddi sınanacak’

Nihal Bengisu Karaca: ‘AKP ve Erdoğan belki de ilk kez bu kadar ciddi sınanacak’

‘Bugün seçim olsa’ başlıklı bir yazı yazan Habertürk yazarı Karaca, “Ekonomi eksenli gelişmeler morallere moral katacak cinsten değil" dedikten sonra ilginç bir saptamada bulundu. Karaca, "Türkiye’deki seçimlerin 16 yıldır değişmeyen paternini sosyal medyada sürekli ağlayan Melisler, Berke Canlar belirlemiyor. Kırşehir, Yozgat, Kastamonu ve oralarda temerküz etmiş inanç ve algı belirliyor” ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, ABD-Türkiye arasındaki gerilimin, erken seçim ilanından beri belli olan ekonomik sıkıntıların tartışılmasını daha da öne çektiğini, işsizlik rakamlarında artış beklendiğini, ekonomik meselelerin mültecilere yönelik tepkiyi artırabileceğini belirttikten sonra “AK Parti ve Erdoğan belki de ilk kez bu kadar ciddi sınanacak” dedi.

Karaca, ‘Bugün seçim olsa...’ başlıklı yazısında, ekonomi eksenli gelişmelerin, morallere moral katacak cinsten olmadığını ifade ederek, “Zorluklar olduğu ortada, aşılmasının harcanacak emeğe bağlı olmasının yanı sıra zamana ihtiyaç duyduğu da açık” ifadelerini kullandı.

‘MELİSLER BERKE CANLAR DEĞİL, İNANÇ VE ALGI…’

Söz konusu durumun yerel seçimleri etkileyip etkilemeyeceği sorusunu gündeme getiren Karaca, “İstanbul’a, İzmir’e bakarsak; sosyal medyayı dinlersek, her şey daha da kötüye gidecek. Ama şöyle bir gerçek var: Türkiye’deki seçimlerin 16 yıldır değişmeyen paternini sosyal medyada sürekli ağlayan Melisler, Berke Canlar belirlemiyor. Kırşehir, Yozgat, Kastamonu ve oralarda temerküz etmiş inanç ve algı belirliyor” diye yazdı. Karaca, şunları kaydetti:

“Demiri dolarla aldığı için inşaatı durmuş müteahhit İbrahim Amca bugün seçim olsa oyunu başka bir partiye mi verecek? Hayır. İki nedenle: Birincisi, yaşanan sıkıntıların nedeninin dış müdahaleler ve ekonomik operasyonlar olduğuna inandığı için. İkincisi, siyaset arenasında ne yaptığını biliyor gibi görünen, güven vermeye devam eden, olanın bitenin hikayesini kendi hikayesi ile meczedebilen tek kişi olarak yine Erdoğan’ı gördüğü için.

Muhalefet ilk maddenin yanlış olduğunu kanıtlayamadığı için, ikinci madde bağlamında da anlamlı bir hikaye ve güven veren bir bagaja sahip olmadığı için sürekli AK Parti kazanıyor.

‘Değiştir artık’ diyen muhalefete ve takipçilerine “İbrahim Amca’yı neyle ikna ederdiniz” diye sormak isterdim. Kime oy vermeliydi?

Seçim sonrası yaşananlara bakınca bu soru anlam kazanıyor. Zira muhalefet partileri patlamış torbadan dökülen darılar gibi dağılıp saçılmış durumda.

Sözün özü tekrar soracağım şu soru: Kırşehirli İbrahim Amca ve milyonlarca benzeri, yaşadığı sıkıntıların farkında olsa bile, bu partilere neden oy verecekti? Nasıl oy versin?”