Nihat Matkap kurultay çağrısında bulundu

Nihat Matkap kurultay çağrısında bulundu

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski kurmaylarından, yakın çalışma arkadaşı Nihat Matkap, CHP’de olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.

Eski ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ Nihat Matkap’dan kurultay çağrısı… CHP’de önceki yıllarda ‘Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ görevini de üstlenen, Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşı Matkap kurultay dedi.

Matkap, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kıymetli Yol Arkadaşlarım,
Sosyal demokrat ve aydınlık Türkiye’nin temsilcisi olan bizler, iyi günde, kötü günde birlikte olmayı, birbirimizi sayıp sevmeyi unutmadan aynı amaç için koşan yurtseverleriz. Kimi zaman bir düğünde, kimi zaman bir taziyede ve kimi zaman da parti etkinliklerinde yan yana, omuz omuza durmaya devam edeceğiz.
Bizleri diğer siyasal oluşumlardan farklı kılan en temel ve değerli özelliğimiz, farklı düşünceleri sevecenlikle dinleyip kucaklayabilmemizdir. Aynı potada eritilmiş farklı düşüncelerin nihai amaçlarından biri şüphesiz daha iyi, daha güçlü ve en nihayet iktidarın sahibi olan bir Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
Bu sebeple mevcut durum üzerinde düşünmek ve gerekliyse yeni kararlar alınmasını sağlamak için, en yetkili merciimiz olan kurultayımızın toplanması gerektiğini düşünüyorum. Birbirini seven, sayan, birbirinden korkmayan, düşüncelerini her yerde özgürce açıklayabilen bir Türkiye iddiasına sahip partimiz öncelikle bunu kendi içinde yapabilmeli ve herkesi yeniden kucaklayabilmelidir.
Saygı ve Sevgilerimle.