'Nöbetteyiz! Tüm askeri okullar açılsın'

'Nöbetteyiz! Tüm askeri okullar açılsın'

Askeri okulların yeniden açılması için başlatılan nöbet mücadelesinde 1 yıl geride kaldı. 52'nci hafta nöbeti de Beşiktaş Meydanında değil, açılması istenen askeri liselerin önünde tutuldu. 

Tekne kiralayan yüzlerce yurttaş Türk bayraklarıyla İstanbul'daki Kuleli ve Heybeliada Askeri Lisesi'ne deyim yerindeyse çıkarma yaptı. Lisenin önünde yapılan açıklamada da Askeri liselerin derhal açılması gerektiğini vurgulandı.

Yüzlerce vatansever tekneye bindi, askeri okullarını ziyaret etti. Kapatılan okulların önü "Askeri Liseler hemen açılsın" sloganlarıyla inledi.  

Askeri okulların yeniden açılması için başlatılan mücadelede tam 1 yıl geride kaldı. 

Her hafta Beşiktaş Meydanı'nda tutulan nöbet 52. haftadaysa askeri okulların önünde tutuldu. 

Yüzlerce yurttaş ziyaret için önce tekne kiraladı. Türk Bayraklarının dalgalandığı, marşların hiç susmadığı tekneye denizdeki yelkenlilerden de destek geldi. 

Ziyaretin ilk durağı, Kuleli Askeri Lisesi'ydi. Vatanseverler, binlerce komutanın yetiştiği liseyi selamladı. Saygı duruşu yapıldı, İstikâl Marşı okundu. 

Kuleli'den sonra teknenin rotası Heybeliada Askeri Lisesi'ne çevrildi. Heybeliada'ya yanaşan teknedeki yüzlerce vatansever, adeta karaya çıakrma yaptı. 

Sloganların hiç susmadığı yürüyüş, Heybeliada Lisesi önünde son buldu. Ortak açıklama yapıldı. Askeri liselerin açılması gerektiği vurgulandı. 

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel de konuştu. "Türkiye'nin ve ordunun bu liselere ihtiyacı var" dedi.

Açıklama sonrası tekneye binen yüzlerce yurttaş, marş ve sloganlarla birlikte dönüş yoluna geçti.(Ulusal Kanal)