Nurettin Canikli CHP'nin o sorusuna yanıt veremedi!

Nurettin Canikli CHP'nin o sorusuna yanıt veremedi!

TBMM’de “FETÖ” ihraçlarıyla ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP’lilerin “İbrahim Kaboğlu FETÖ’cü müydü?” sorusuna yanıt veremedi.

TBMM Genel Kurulu’nda kamudan ihraçların FETÖ’yü temizlemek için yapıldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “İbrahim Kaboğlu, FETÖ’cü müydü” sorusuna, yanıt veremedi; “Bilmiyorum” dedi.  Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dün, TBMM Genel Kurulu’nda kamudan ihraçlarla ilgili bilgi verdi. Kamudaki ihraçları ‘FETÖ ile mücadele’ ile gerekçelendiren Canikli’ye, üniversitelerden atılan akademisyenler anımsatıldı.

KABOĞLU FETÖ’CÜ MÜ?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Canikli’ye şu soruyu yöneltti: “Sayın Bakan konuşmasında olağanüstü hâli kimsenin hissetmediğini, sadece devlete karşı ilan edildiğini ifade etti. Sayın Bakan, biz devletimizi de sizleri de severiz yani olağanüstü hâlle yönetilmenizi istemeyiz yani onu da kaldırmanızda bence yarar var eğer size karşı ilan edilmişse. Ama bir tek kişinin ismini söyleyeceğim -pek çok isim var ama- yani "Olağanüstü hâli hissetmeyen… FETÖ'yle mücadele yaptık." diyorsunuz ya, Türkiye'nin en saygın profesörü İbrahim Kaboğlu niçin ihraç edilmiştir Sayın Bakan? İbrahim Kaboğlu'nun FETÖ'yle ne alakası vardır? İbrahim Kaboğlu gibi saygın bir profesörün ihraç gerekçesi FETÖ'yle mücadeleye dayandırılabilir mi?”

CANİKLİ: BİLMİYORUM

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu soruya yanıt veremedi. Canikli, “Şu anda bilmiyorum” dedi. Canikli, “Bu bilgiyi takdim edeceğim ben size” yanıtını vermekle yetindi.Canikli, CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın “Nuriye Gülmen de mi FETÖ’cü, Semih Özakça da mı FETÖ’cü” sorusuna ise yanıt vermedi.