Nuriye Semih eyleminde gözaltına alınanlar adli kontrol ile serbest

Nuriye Semih eyleminde gözaltına alınanlar adli kontrol ile serbest

5 Temmuz günü Beşiktaş'ta 150 gündür açlık grevinde olan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek isteyen 43 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün savcılığa çıkartılması beklenen 41 kişi savcı, hakim yüzü görmeden denetimli serbestlik uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 150. gününde Beşiktaş'ta yapılan destek eylemine polis saldırarak 43 kişiyi gözaltına almıştı. 18 yaşın altında olan 2 kişi dün savcılığa çıkarılarak serbest bırakıldı. Bugün 41 kişi savcılığa çıkarılmak üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

ÇHD'li avukatlara göre 15 kişinin savcıyla görüşmek üzere nezarethaneden savcıların bulunduğu kata ters kelepçeli olarak getirilmesi ve o şekilde tutulmasına avukatların itirazı sonucu, savcı ifadelerini almak yerine nezarethanelere geri indirilmesi talimatı verdi.

Gene avukatların açıklamalarına göre uygulanan şiddet ve işkencelerin yoğun izlerini taşıyan eylemcileri görmeden mahkemeye sevk eden savcı'nın bu kararını protesto eden avukatlar savunmalara katılmadı, savcı ve hakim hiçbir ifade almadan 41 kişinin tamamına haftada 1 günü imza ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Avukatlar itiraz için şu sıralar dilekçe veriyor.