Nuriye ve Semih açlık grevinin 104. gününde

Nuriye ve Semih açlık grevinin 104. gününde

Aydınlar, sanatçılar, ve meslek örgütleri açlık grevinin 104. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili İstanbul Tabip Odası'nda basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İstanbul Tabip Odası'nda, açlık grevinin 104. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın toplantısına, Akın Birdal, Edip Akbayram, Fatoş Güney, Orhan Aydın, Levent Üzümcü, İlyas Salman ile Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça katıldı.

Toplantıda, Gülmen ve Özakça'nın işe iade taleplerini iletmek için oluşturulan heyetin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'la görüşme talebine yanıt verilmediği belirtildi.

Toplantıda konuşan Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça, "Bir anne olarak konuşuyorum, çocuklarımızın tırnağına zarar gelirse sorumlusu AKP'dir" ifadelerini kullandı. 

Sultan Özakça'nın ardından konuşan avukat Özgür Yılmaz, Semih ve Nuriye'nin sağlık durumlarına ilişkin bilgiler paylaştı. Semih Özkaça'nın selamlarını ileten avukat Yılmaz, Gülmen ve Özakça'nın tek taleplerinin işlerine iade olduğunu hatırlattı. 

Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça, eşiyle yaptığı görüşmeyi "Semih kazanacağımızı biliyoruz, talebimiz işe iadedir" sözleriyle aktardı. 

Esra Özakça'nın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan sanatçı Orhan Aydın, "Hayata Dönüş" operasyonlarını hatırlararak "Bugün gördüğümüz katil o zamanki katille aynıdır, sözün tükendiği andır. AKP'ye karşı mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.