Nuriye Ve Semih için imzalanan ilana 'terör' suçlaması

Nuriye Ve Semih için imzalanan ilana 'terör' suçlaması

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönmek için 111 gündür açık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “Nireye ve Semih Ölmesin, Çalışma Hakları Geri Verilsin” diye çağrı yapan aydın ve sanatçılara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi.

Aralarında Akın Birdal, Aslı Erdoğan, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Barış Bıçakçı, Emrah Serbes, Ercan Kesal, Fatih Portakal, Ferzan Özpetek, Filiz Kerestecioğlu, Hayko Cepkin, Latife Tekin, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar, Özgür Mumcu, Özcan Alper, Rutkay Aziz, Selçuk Kozağaçlı, Şebnem Korur Fincancı, Türkan Elçi, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da olduğu 111 isim bugün Hürriyet, Cumhuriyet, BirGün ve Evrensel gazetelerine ilan vermişti.

Gülmen ve Özakça’nın durumuna dikkat çeken ilanda “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan sadece ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar.

111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir” ifadeleri yer aldı.

 ‘POLİSİN BİLGİSİNE İSTİHBARATINA GÜVENMİYORSUNUZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilanı veren aydın ve sanatçılara resmi Twitter hesabından tepki gösterdi. Twitter’dan paylaştığı mesajda Gülmen ve Özakça’nın “terör örgütü üyesi olduunu” iddia eden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün birtakım gazetelerde DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan, bu örgütün mensupları için gerçekleri saptırarak ilan verenler. Başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsuuz. 

Ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz! Hepinizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu, göstermek için yola çıkanlar… Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız? Peki terör örgütüne cesaret vermek için bu ilanı yayınlayanlar?”