Nuriye ve Semih’in davası bugün görülecek!

Nuriye ve Semih’in davası bugün görülecek!

Sağlık durumları her geçen gün kötüye giden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşması bugün görülecek.

AKP'nin ısrarla uzattığı OHAL kapsamında çıkan KHK’lerle görevlerinden alınan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça mesleklerinden ihraç edildikten sonra Yüksel Caddesi’nde önce eyleme, ardından da açlık grevine başlamışlar ve 23 Mayıs’ta tutuklanarak Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu’na gönderilmişlerdi.

Duruşmaya gelerek savunalarını yapmak isteyen Gülmen ve Özakça'nın bazı avukatları ise dün gözaltına alınmıştı. 

23 Mayıs'tan bu yana tutuklu olan Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarının tehlikesi ise sürüyor. Gülmen ve Özakça, çok fazla kilo kaybı yaşadı, mide, böbrek ve kas ağrısı çekiyor ve artık yürüyemiyor. Ancak yarın Ankara Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya gelerek savunmalarını yapmak, neden açlık grevi yaptıklarını, taleplerini anlatmak istiyorlar.

Bugün duruşmada savunma yapacak avukatlardan Aytül Kaplan ise Evrensel'e konuşarak, mahkemenin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın duruşmada hazır edilmesi için müzekkere yazdığını hatırlatarak “Getirileceklerini düşünüyoruz” dedi. Nuriye ve Semih'in de savunma için hazırlıklarını yaptıklarını belirten Kaplan, duruşmadan iki gün önce avukatlara yapılan gözaltılara tepki gösterdi. Bunun avukatların duruşmaya katılımını azaltma amacı güttüğünü ifade eden Kaplan, “Ancak biz tam tersi bir refleks bekliyoruz. Meslektaşlarımızın böyle bir dayanışma içerisine gireceklerini düşünüyoruz” dedi. 

Gülmen ve Özakça'ya refaket edenlerin anlatımlarına değinen Kaplan, güneş görmeyen, havalandırması olmayan odalarda kaldıklarını söyledi. Hastaneye sevk edilmelerinin ardından avukat görüşlerinin kısıtlandığını aktaran Kaplan, “Hapisanede 7 saat görüşme hakkımız vardı. Şimdi öğleden önce ve sonra birer saat. Sağlık durumlarını bahane ediyorlar. Ancak biz bunu onlardan daha çok düşünüyoruz. Odalarına girerken, maske takıyor, dezenfektan kulanıyor ve eldiven giyiyoruz. Öncelikle meslektaşlarımıza çağrımız; Nuriye ve Semih için orada olmanın yanı sıra gözaltına alınan mesektaşlarımızla dayanışma için gelmeleri. KHK ile işlerinden atılanların katılımı da önemli. Çünkü Nuriye ve Semih'i eylemi en çok onları ilgilendiriyor” diye konuştu.