O dilekçeye suç duyurusu!

O dilekçeye suç duyurusu!

İşadamları Mahmut Arslan ve Hasan Arslan'ın Avukatı Murat Altındere'nin savcılığa sunduğu dilekçede, "Müvekkillerim, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinmekle birlikte..." cümlesine yer vermesi, yeni bir suç duyurusu açılmasına sebep oldu.

Bu iki işadamı tarafından aralarındaki ticari anlaşmazlık yüzünden savcılığa şikayet edilen işadamı Nejat Gülseven, dilekçedeki bu ibare nedeniyle işadamları ve avukatı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda  Mahmut Arslan, Hasan Arslan ve avukatları Murat Altındere hakkında, "AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nüfuzunu haksız ve kötü niyetli olarak kullanmak", "Yargı görevini yapanı etkilemek", "Suç uydurmak" ve "iftira" suçlarından soruşturma başlatılarak haklarında dava açılması istendi.

Necat Gülseven ile Mersin'de yerleşik işadamları Mahmut Arslan ve Hasan Arslan, yaşadıkları ticari anlaşmazlıkları mahkemelere taşımış, birbirleri hakkında çeşitli suç duyurularında bulunmuşlardı. Bu suç duyurularından biri de Mahmut Arslan ve Hasan Arslan tarafından Necat Gülseven aleyhine yapılanı oldu. Avukat Murat Altındere, müvekkilleri Mahmut Arslan ve Hasan Arslan adına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını da yer verdi.  Müvekkilleri Mahmut Arslan ve Hasan Arslan'ın Türkiye'yi  dünya çapında temsil eden saygın işadamları olduğunu belirten Avukat Altındere, suç duyurusu dilekçesinde şu cümleye de yer verdi:

"Her iki müvekkil de AK Parti'ye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinmekte birlikte, müvekkillerden Mahmut Arslan geçmişte yerel seçimlerde AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur"

DÖRT SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI İSTEDİ

Necat Gülseven, bu ifadeler nedeniyle Mahmut Arslan ve Hasan Arslan ve avukatları Murat Altındere hakkında  savcılığa başvurdu. Necat Gülseven, Avukatı Aydın Mollaoğlu aracılığı ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak hem Mahmut Arslan ve Hasan Arslan hem de avukatları Murat Altındere hakkında 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılmasını istedi.

'YARGI ORGANLARINA ETKİ ETMEK İSTEDİKLERİ SABİTTİR'

Dilekçesinde müvekkili Necat Gülseven ile Mahmut Arslan arasındaki alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan uyuşmazlıkta karşı tarafın AKP ve Cumhurbaşkanının adını kullandığını hatırlatan Avukat Aydın Mollaoğlu, "AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın nüfuzunu habersiz, haksız ve kötü niyetli olarak kullanmak suretiyle emniyet ve yargı organlarına etki etmek istedikleri sabittir" dedi.

Avukat Mollaoğlu, Mahmut Arslan, Hasan Arslan ve avukatları Murat Altındere hakkında, "AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nüfuzunu haksız ve kötü niyetli olarak kullanmak", "Yargı görevini yapanı etkilemek", "Suç uydurmak" ve "iftira" suçlarından soruşturma başlatılarak haklarında dava açılmasını istedi.

SUÇ DUYURUSUNUN CUMHURBAŞKANINA TEBLİĞ EDİLMESİ DE İSTENDİ

Avukat Mollaoğlu, bu suç duyurusunun AKP ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müdahillik haklarını kullanmaları için tebliğ edilmesi talebinde de bulundu.