O Vali'ye CHP'den tepki: Tarih yoksunu...

O Vali'ye CHP'den tepki: Tarih yoksunu...

Vatan, bayrak ve Atatürk sevgisinde Edirne ile Kars'ı karşılaştırma gafletinde bulunan Kars Eski Valisi Günay Özdemir'e CHP'den tepki geldi. CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin Vali için 'Tarih yoksunu...' dedi

Cihan GÜNER / YURT

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından ETSO konferans salonunda düzenlenen baloda konuşan Vali Özdemir SOLO TüRK gösterisini örnek vererek,aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne'deki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını söyledi. 

Vali "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır" sözlerine her kesimden tepki yağdı.

'VALİ OLMUŞ AMA ADAM OLAMAMIŞ'

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin "Tarih yoksunu... Bir vali haddini aşarak bu cümleleri kullanmıştır. Kars'ın ne vatan sevgisi ne de bayrak sevgisi hiç kimse tarafından sorgulanabilecek bir durumda değildir. Üzülerek söylüyorum; 'vali olmuş ama adam olamamış'" ifadelerini kullandı. 

'İSTİFA ÇAĞRISI YAPSINLAR'

Tekin şu şekilde devam etti:

Bu olay sayın Bakanı ve Kars milletvekillerini de rahatsız ediyordur. Bu konuda onlar da benim gibi düşünüyordur.Böylesine haksız bir cümleye iktidar mensuplarının milletvekillerinin istifa çağrısı yapması gerektiğine inanıyorum. Heyecanla, sabırla sayın Bakan'ın ve Kars milletvekillerinin bu konuda ne diyeceğini bekliyorum.