O yargıç için şok delil!

O yargıç için şok delil!

Tartışmalı bir şekilde AYM üyeliğine atanan FETÖ sanığı eski yargıç Alparslan Altan’ın AYM’ye yaptığı bireysel başvurusu oybirliğiyle reddedildi. AYM başkanvekilliği de yapan eski yargıçın başını yakan en önemli kanıt ise kullandığı 'patates hat' oldu!

Tartışmalı Anayasa Mahkemesi üyeliğiyle kamuoyunun gündemine düşen, gazeteci Mehmet Baransu ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gibi isimlerin davalarına muhalefet şerhi koyarak dikkatleri üzerine çeken AYM eski üyesi Alparslan Altan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilerek tutuklanmıştı. Altan, örgütle bağlantısı olmadığı, bireysel hak ve özgürlükleri başta olmak üzere tutuklanmasında da hukuka aykırılık olduğu gerekçesiyle AYM’ye bireysel başvuruda bulundu. AYM, oybirliğiyle aldığı kararda, eski çalışma arkadaşlarının itirazını reddetti.

AYM BİNASINDA SİNYAL VERDİ

Kararda öne çıkan ayrıntılardan birisi de FETÖ ile en ufak bir ilişkisi olmadığını söyleyen FETÖ sanığı Altan’ın kullandığı “Patates hat” diye tabir edilen kontörlü telefon hattı oldu. Örgütün yargı imamı Ö.İ.'nin temin ettiği hat başkası adına kayıtlı olmasına rağmen içinde Bylock yüklü olduğu halde AYM üyesi Alparslan Altan tarafından kullanılıyordu.  Altan, örgüt üyeleriyle internet üzerinden yazışarak bağlantıyı sürdürüyor, verilen talimatları da bu şekilde yerine getiriyordu. Yüksek mahkeme, Altan ile FETÖ üyeleri arasında birçok örgütsel yazışma yapıldığınının da altını çizerek, telefon hattın AYM binasında sinyal verdiğine özellikle dikkat çekti.

İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Gizli tanık ifadeleriyle de FETÖ üyesi olduğu belirtilen AYM eski başkanvekili Alparslan Altan, başvurusunda, gözaltına alındığı sürede işkenceye maruz kaldığını, üst tarafının çırılçıplak soyulduğunu ve ters kelepçe yapılarak bedenine fiziki müdahalede bulunduğundan bahsederek, şikayetçi oldu. AYM, bu talebi açık dayanaktan yoksun olarak gördü ve kabul edilibelir olmadığına karar verdi.