Öcalan'dan Demirtaş'a İmralı'dan talimatları hangi AKP'li Bakan getirdi? Bomba iddialar...

Öcalan'dan Demirtaş'a İmralı'dan talimatları hangi AKP'li Bakan getirdi? Bomba iddialar...

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ifadesinde yer verdiği referandumda "Evet" oyu vermeleri için baskı oluşturulduğunu ve bakan eliyle İmralı'dan Abdullah Öcalan imzalı talimat getirildiğini söylemişti. Abdüllatif Şener‏ ise bu talimatın hangi bakan tarafından getirildiğini açıkladı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren Selahattin Demirtaş ifadesinde bakan eliyle Öcalan'ın talimatının getirildiğini iddia etmişti. İfadede yer alan bu talimatın hangi bakan tarafından getirildiğini ise AKP'nin kurucularından olan Eski Bakan Abdüllatif Şener‏ tarafından açıklandı.

Demirtaş duruşmada, 2010 yılındaki anayasa değişikliğine ilişkin referandum, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 7 Haziran seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Demirtaş, “Bu iddianamenin hukuki bir gerekçesi yoksa siyasi bir gerekçesi olmalı. İş o gerekçe 2010 referandumu. 2010 referandumunda partim boykot kararı aldı. ‘Evet’, ‘hayır’ demedik. Değişikliğe itirazımız vardı...” demişti.

Bu dönemde kendi üzerlerinde “Evet” oyu verilmesi için baskı oluşturulduğunu belirten Demirtaş şu iddialarda bulundu:

“Bu dönemde Abdullah Öcalan’ın el yazısıyla İmralı’dan yazı getirdiler. Bakan’ın kendisi getirdi. Altında el yazısıyla Abdullah Öcalan yazan bir yazı. Niye? Referandumda, hem parlamentoda hem dışarıda ‘Evet’ oyu vermemiz için. İnkâr ederse tanıklarını buradan dinleteceğim. İşte ‘bunlar Apo’dan talimat alıyor’ diyenler bize İmralı’dan sözde kendilerince talimat adını verdikleri Öcalan’ın el yazısı ile belge getirdiler. Kabul etmedik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek, “Majesteleri öfkelendi tabii. ‘Hani bunlar Öcalan’dan talimat alıyordu’ demiş. ‘Biz Oslo’da çözüm süreci yürütürken sen misin benim anayasa değişikliğimi desteklemeyen’ deyip partimize karşı rest çeken kendisidir” ifadelerini kullandı.

AKP'NİN KURUCU İSMİ O BAKANI AÇIKLADI

Demirtaş'ın duruşmadaki beyanından sonra Abdüllatif Şener Twitter hebasından herkesin merak ettiği bakanın kim olduğunu açıkladı.

Şener, "Selahattin Demirtaş'a Öcalan'ın el yazısı olan kağıdı veren Bakan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dı. Beşir Atalay ve Erdoğan'ın sır küpü MİT Müsteşarı Hakan Fidan İmralı'ya giderek birlikte o kağıdı aldılar. Bunu da bir kenara not edin.

"ERDOĞAN, DEMİRTAŞ'I KANDIRAMAYINCA BAHÇELİ'YE DÖNDÜ"

Son olarak Erdoğan, Demirtaş'ı kandıramayınca Bahçeli'ye döndü. AK Parti'ye gönül veren seçmen de bunu görünce AK Parti'den istifa etme kararı aldı. Diyarbakır'da 3.000, Şanlıurfa'da 760 kişi AK Parti'den istifa etti" ifadelerini kullandı.