ODTÜ Rektörlüğü'nün mektubuna mezunlardan cevap!

ODTÜ Rektörlüğü'nün mektubuna mezunlardan cevap!

ODTÜ Rektörlüğü'nden ODTÜ Mezunları Derneği yöneticisine yol protestosuna katıldığı için yollanan mektup hakkında, ODTÜ Mezunları tarafından yapılan açıklamada "Böyle bir uyarı yazısını kabul edilemez buluyor ve Genel Sekreterlik makamının görev ve sorumlulukları arasında olmadığını düşünüyoruz." ifadelerine yer verildi.

ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Can Doğan'a tuhaf bir mektup yazarak ODTÜ'yle ilgili protesto gösterilerine bir daha katılmamasını talep etmişti.

Konuya ilişkin ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu, ODTÜ Genel Sekreterlik Makamı'na bir cevap yazdı.

Yazılan cevapta, ODTÜ Rektörlük makamının yolladığı mektuptaki yazının içeriğindeki hatalara dikkat çekilirken, mektubun muhattabına değil başka bir adrese yollandığı belirtildi. 

Açıklamanın devamında, "Herhangi bir suç unsuru içermeyen basın açıklaması sırasında, İç Hizmetler Müdürlüğü’nden alındığı belirtilen bilgi, özel hayatın gizliliğini ihlal etmektedir. Yönetim Kurulu Üyemizin hangi saatte nerede olduğu üçüncü bir kişiyi ilgilendirmez. Buna aykırı her davranış özel hayatın gizliliğini ihlal eder ve bu yasalarımıza aykırıdır. Böyle bir uyarı yazısını kabul edilemez buluyor ve Genel Sekreterlik makamının görev ve sorumlulukları arasında olmadığını düşünüyoruz." denildi.