OHAL'e AKP'den ilk tepki

OHAL'e AKP'den ilk tepki

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilk fırsatta olağanüstü halin (OHAL) kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bloomberg HT’ye konuşan Zeybekci, referandum sonuçlarını değerlendirerek ‘Hayır’ oylarının büyükşehirlerde önde çıkmasına ilişkin “Edirne-Antalya hattında niye istediğimiz sonucu alamadığımız konusunu iyi çalışmamız lazım” dedi.


Ekonomik sorunların referandum sonucuna etkisinin olduğunu söyleyen Zeybekci, “İşsizlikle ilgili gelinen nokta seçimdeki en zayıf karnımızdır. 

İşsizlik rakamının yukarıda olmasının referanduma etkisi olur. Eğer işsizlikle ilgili olumlu rakam elde edeceksek yüzde 5.5’in altında büyümemeliyiz” ifadelerini kullandı.


‘OHAL’den kurtulmalı’

Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ekonomi Bakanı, AB’nin öncelikle bir ‘ticari ortak’ olduğunu vurguladı: “AB ile şu anki ortam pozitif değil. 

AB’ye söylenecek çok şey var. Irkçılık, içine kapanma, İslamofobi rağbet görmeye başladı. Seçimlerden sonra normalleşmesini bekliyorum.

 Biz AB ile önemli gündem yakaladık; Gümrük Birliği’nin güncellenmesi. Bu vize muafiyetinden de önemli. AB, Türkiye için birinci ticaret ortağı.”

Zeybekci, OHAL’e karşı olduğunu ancak Türkiye’de bunu gerektiren ortamın bitmiş olması gerektiğini de belirterek, “Başta FETÖ olmak üzere terör tehdidi ortadan kalkmalı.

 Türkiye ilk fırsatta OHAL’den kurtulmalı” dedi.