Okmeydanı'nda polisin ezdiği Suriyeli çocuk hayatını kaybetti

Okmeydanı'nda polisin ezdiği Suriyeli çocuk hayatını kaybetti

Okmeydanı'nda polis akrep tipi zırhlı araçla Suriyeli bir çocuğu ezdi, kan içinde kalan çocuğu polis alelacele araca alıp kaçırdı. Ezilen çocuk hayatını kaybetti

Okmeydanı Seyhan sokakta Suriyeli Suriyeli 9 yaşındaki Rashed Al-Ousso, kaykayı ile oynarken, bu esnada geçen akrep tipi zırhlı polis aracı çocuğu ezdi. Kan içinde kalan çocuğu polis apar topar zırhlı araca alarak oradan uzaklaştırdı. Çocuktan acı haber geldi. Polisin ezdikten sonra uzaklaştırdığı çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. Ailesine açıklama dahi yapmadan çocuğu alıp götüren Okmeydanlı vatandaşlar tepki gösterdi.

Benzer bir şekilde polis aylar önce yine zırhlı bir araçla parkta oturan Fadik Kök isimli bir kadının ayağının üzerinden geçerek bacağını kırmıştı. Olayların sıkca yaşanması ve cezasız kalması mahallelilerin tepkisine sebep oldu.

EKİP GÖNDERMEYE GEREK YOK!

Sendika.org'un haberine göre vatandaşların polisi araması üzerinde Haliç Karakolu’na bağlanan tanıklar, olay yerine bir ekip gönderilip yaşananların tutanak altına alınmasını istedi.

Haliç Karakolu’nda görevli polis memuru ise Türk polisi adildir. O akrepteki polisler zaten tutanağı tutmuşlardır. Ekip göndermeye gerek yok” karşılığını verdi.

EŞİNİ KAYBEDİNCE TÜRKİYE'YE GÖÇ ETMİŞ

Al-Ousso ailesinin olayı öğrenerek hastaneye gelen yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Küçük çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Rashed Al-Ousso'nun annesi Emine Al-Ousso'nun 3 yıl önce Suriye'de eşini kaybettikten sonra Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.