Olaylı ihalenin akıbeti belli oldu

Olaylı ihalenin akıbeti belli oldu

Filmlere sahne olan, yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiği, milyonlarca kişinin fotoğraf çektirdiği o evin bulunduğu Gölcük Tabiat Parkı için açılan ihale sona erdi. İhale öncesi konuşma yapmak isteyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, izin verilmeyince salondan ayrıldı.

Bolu Belediyesi önünde toplanan grup ise, "Gölcük halkındır halkın kalacak" sloganları atarak ihaleyi protesto etti. İhalenin ikinci aşamasında 3 firma kaldı. İhalenin kazananı da belli oldu. Bolu Gölcük Tabiat Parkı için açılan ihale sona erdi. İhalenin başında, ihalenin iptalini isteyen Gölcük Platformu üyeleri ile vatandaşlar da ihale salonuna girdi.

CHP MİLLETVEKİLİNİN KONUŞMASINA İZİN VERİLMEDİ, SALONDAN ÇIKTI

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gölcük Tabiat Parkının işletme ihalesinin yapıldığı salonda konuşmak istediği öğrenildi. Ancak konuşmasına izin verilmeyen Özcan, ihalenin yapıldığı Belediye Binası önüne çıkarak, "Bu ihale hukuksuzdur" açıklaması yaptı. 

"GÖLCÜK HALKINDIR HALKIN KALACAK"

Bolu Belediyesi önünde toplanan halk, "Gölcük halkındır halkın kalacak" sloganları atarak ihaleyi protesto etti. 

12 FİRMA TEKLİF İÇİN HAZIRLANDI

Bolu Gölcük Tabiat Parkının konaklamaya açılmasına ilişkin ihalede şartname alan firma sayısı büyük artış gösterdi. Dün 7 firma şartname alırken, bugün sayının 12'ye çıktığı öğrenildi.

İKİNCİ AŞAMADA 3 FİRMA YARIŞTI 

İhalenin açık artırma usulüyle yapılan ikinci aşamasında 3 firma katıldı. İkinci aşamada ihalenin yapıldığı salon da boşaltıldı.  Narven aylık 82 bin liralık kira teklifiyle; Kurtuluş Tokcan 81 bin lirayla ve Gazella Otel- Grand Kartal 70 bin liralık teklyifiyle ilk üçe kaldı.

AYLIK 116 BİN TL TEKLİFLE KAZANDI

Bolu Gölcük Tabiat Parkının 25 bungalov,  19 odalı dağ köşkü yapılarak, Kır Gazinosuyla birlikte 22 yıllığına kiralanması ihalesini Kurtuluş Tokcan kazandı.  İhalede aylık 81 bin liralık kira teklifiyle ilk üçe kalan Kurtuluş Tokcan, açık artırmada aylık 116 bin liralık teklif vererek kazandı.  Ancak ihale komisyonu, kesin değerlendirmesinin ardından kazanını ilan edecek. 

İşte ihalede teklif veren firma ve isimler:

1- Narven Sağlık Termal
2- Ferda Çetinkaya
3- Grand Kartal
4- İstanbul Şişli Vakfı- İstanbul
5- Arma Kongre Turizm
6- Akfa Kilit T. A.Ş
7- MGE Gayrımenkul Harita
8- Orsan Yapı Malzemeleri İnş.
9- İmge Gayrımenkul
10- TIG Turizm Elektronik
11- TEK-İMAŞ İş. Mak. Müt. Müh. 
12- Şişa Kafe Restoran Düzce

19 ODALI KÖŞK 25 ADET BUNGOLOV

Konaklamaya açılacak olan milli parkta,  19 odalı dağ köşkü ile 25 adet bungolov yapılacak. Tüm bunlar Göl Gazinosuyla birlikte özel işletmeye 22 yıllığına kiraya verilecek. Dağ köşkü ve bungolovlar için 16 aylık inşaat süresi tamamlandıktan sonra aylık kira bedeli ilk 5 yıl için 10 bin lira artı hasılattan yüzde 1 pay olacak. 5 yıldan sonra ise cirodan yüzde 1 pay olacak ve bu pay 20 bin liranın altında olamayacak. İhalede istekliler bu 20 bin lira üzerinden yarışacak.  Gölcük Gazinosu, inşaat yeri tesliminden bir yıl içinde ihaleyi kazanan firmaya teslim edilecek. 

 TELEFERİK VE DAĞ KIZAĞI DA YAPILACAK

Ayrıca Gölcük'e 3.1 km mesafeden teleferikle  ulaşım başlayacak. 1.5 kilometre uzunluğunda da yamaç kızağı yapılacak. Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hürriyet'e "Hiç ağaç kesmeyeceğiz. Tabiatımızı bozmamamız lazım. Bongolovların yeri Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tek tek belirlendi. Göl manzaralı olmayacak.  Bolu Belediye Spor'un olan ve belediyemizin işlettiği iki bungolov ise yıkılacak, izinsiz yapıldığı için. Gölcük'te mangal yapılamayacak. Araç girişine de gerek olmayacak. Teleferikle çıkılabilecek. Yamaç kızağı yapılacak" demişti. 

KOMİSYONUN YETKİSİNDE

İhale Komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 29. maddesi uyarınca ihaleyi yapıp yapmama hakkına sahip bulunuyor.  Bolu halkı Gölcük'ün konaklama, teleferik ve dağ kızağı projeleriyle inşaata açıldığını, tüm bunların doğanın tahribine yol açacağı iddiasıyla Pazar günü Köroğlu heykeli önünde toplanmıştı.

KÖROĞLU'NUN ÖNÜNDE TOPLANACAKLAR

Gölcük'ün üç ayaklı projesine (konaklama, teleferik ve dağ kızağı) parkın doğal yapısını bozacağı gerekçesiyle karşı çıkan Gölcük Platformu ve vatandaşlar saat 14.00'te ihalenin yapılacağı Bolu Belediyesi önündeki Köroğlu Heykelinde buluşacak. Bolu Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mimarlar Odası, Eğitim-Sen, Türk Kadınları Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin oluşturduğu Gölcük Platformu, vatandaşların da katılımıyla "Benden selam olsun Bolu Beyine" yazan Köroğlu Heykeli önünde toplanacak. İhalenin iptalini isteyen platform ve vatandaşlar, ardından da ihalenin yapılacağı salona girerek, ihaleyi izleyecek.